23 Σεπ 2017

Δικαστική παραμονή “παρατασιούχων” Καθαριότητας Παιδικών Σταθμών Δήμου

Τον “ασκό του Αιόλου” και για άλλες αντίστοιχες, αλλά και ανάλογες περιπτώσεις απολυμένων συμβασιούχων – “παρατασιούχων” Καθαριότητας, απασχολούμενων σε Νομικά Πρόσωπα Δήμων, “ανοίγει” η προσωρινή διαταγή – “οδηγός” του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που υποχρεώνει το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Γλυφάδας, με τον διακριτικό τίτλο «Κ.Α.Π.ΠΑ. Δήμου Γλυφάδας», να απασχολεί μέχρι και τη συζήτηση των κατατεθειμένων ασφαλιστικών μέτρων, τους 6 απολυμένους συμβασιούχους από παρατάσεις Καθαριότητας, που υπέγραψαν νέες συμβάσεις, βάσει των εξαιρετικών προϋποθέσεων της παρ. 2 του άρθρου 24 του Ν. 4479/2017 ή νόμου “Σκουρλέτη, όπως αποκαλύπτει, σήμερα, αποκλειστικά, το epoli.gr. 

H υπόθεση
Οι 6 αιτούντες, με ειδικότητα ΥΕ Καθαριότητας, εργάζονταν έως την 04.09.2017, σε Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Γλυφάδας, δυνάμει του νόμου “Σκουρλέτη”, όταν κατά την ίδια ημερομηνία, τους ανακοινώθηκε η καταγγελία των συμβάσεων τους, με την αιτιολογία, ότι σύμφωνα με έγγραφο του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, στις αρμοδιότητες του προαναφερόμενου, στην παραπάνω παράγραφο Νομικού Προσώπου, δεν υπάρχουν ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας. Άρα, δεν υπάρχει η βασική προϋπόθεση για την παράταση των συμβάσεων τους, δηλαδή η σύσταση νέων οργανικών θέσεων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας.
Οι εργαζόμενοι ΙΔΟΧ, με ενέργειες της Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου, προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, αιτούμενοι την προσωρινή και μέχρι την έκδοση της απόφασης της αγωγής τους παραμονή, έως και την 31.03.2018, καθώς και την καταβολή των δεδουλευμένων τους, από 14.07.2017 – 04.09.2017, αλλά και για όσο χρόνο απασχοληθούν, δυνάμει των κερδισμένων, τελικώς, προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων, που αιτήθηκαν.
Έτσι, σύμφωνα με την απόφαση – προσωρινή διαταγή της 15ης Σεπτεμβρίου 2017, της Προέδρου Πρωτοδικών, το Νομικό Πρόσωπο υποχρεούται να απασχολεί προσωρινά και δη μέχρι τη συζήτηση της αίτησης (29-11-2017), τους εν λόγω εργαζομένους, υπό τους όρους των συμβάσεων, που υπέγραψαν την 14η Ιουλίου 2017.
Πρόεδρος Εργαζομένων: «Σημαντική απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης»
To epoli.gr, επικοινωνώντας με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Γλυφάδας, Κώστα Παπαδόπουλο, δήλωσε:
«Η πράξη της άδικης απόλυσης των 6 συναδέλφων μας, δεν μπορούσε παρά το να μας οδηγήσει σε νομική προσπάθεια διατήρησης του δικαιώματος εργασίας τους.
Οι Παιδικοί Σταθμοί έχουν ανάγκες. Οι Παιδικοί Σταθμοί έχουν κι αυτοί ανταποδοτικά έσοδα, με την πληρωμή τροφείων από τους γονείς. Γιατί να “αποκλείονται” από ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας; Ειδικά, όταν πρόκειται για την υγιεινή βρεφών και μικρών παιδιών!
Νιώθουμε ικανοποίηση από τη σημαντική αυτή απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, περιμένοντας την τελική δικαίωση των συναδέλφων μας. Είμαστε στο πλάι τους».