18 Αυγ 2017

Καταγγελία για τη λειτουργία Σούπερ Μάρκετ σε μέρα αργίας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ

Τη λειτουργία Σούπερ Μάρκετ σε ημέρα αργίας καταγγέλλει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου και σημειώνει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες «κλείνουν τα μάτια».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση «μεγάλο SUPER MARKET στη δυτική πλευρά του νησιού που για πολλοστή συνεχόμενη χρονιά παρανομεί ανοίγοντας απασχολώντας εργαζόμενους, και Κυριακή 13 Αυγούστου (που απαγορεύεται από το νόμο) αλλά και 15 Αυγούστου της Παναγιάς που είναι επίσημη αργία του κράτους, ενώ οι υπεύθυνες υπηρεσίες, και τα αρμόδια όργανα που είναι υπεύθυνα για να τηρούνται οι νόμοι, κλείνουν τα μάτια αλλά και κωφεύουν στις καταγγελίες που έχουμε κάνει τα προηγούμενα χρόνια».

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου σημειώνει πως το Σούπερ Μάρκετ «προφασίζεται ότι έχει πάρει άδεια λόγω της καφετέριας και των φαγητών που λειτουργεί εντός του καταστήματος». Σημειώνει πως αν οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν δώσουν λύση «τότε τη λύση θα τη δώσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με το μόνο τρόπο που έχουν» και προσθέτει «φαίνεται ότι άλλος είναι ο νόμος, για τους επιχειρηματίες και άλλος για τους εργαζόμενους».

Το Σωματείο διεκδικεί:
  • Να κατοχυρωθεί νομοθετικά η Κυριακή Αργία.
  • Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές σχέσεις απασχόλησης. Επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις ΣΣΕ και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων.
  • Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.