2 Μαΐ 2017

"Η σημερινή διοίκηση του δήμου δεν έχει δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του δήμου, αν και η μετράει έξι χρόνια στο τιμόνι του"

Νέα κίνηση πολιτών στον δήμο Πεντέλης από τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους Βασίλη Μπούρα και Δημήτρη Αποστολάκο, που θα συμμετάσχει στις επόμενες εκλογές – ΒΙΝΤΕΟ


Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν πριν από λίγο οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Πεντέλης Βασίλης Μπούρας και Δημήτρης Αποστολάκος ανακοίνωσαν τη δημιουργία μιας νέας κίνησης πολιτών, η οποία φιλοδοξούν να μετουσιωθεί σε δημοτική παράταξη προκειμένου να συμμετάσχει στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.
Ως γνωστόν οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι, μέχρι και πριν από λίγους μήνες ήταν μέλη της δημοτικής παράταξης που διοικεί σήμερα το δήμο, με δήμαρχο τον Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη, όταν πρώτος ο Δημήτρης Αποστολάκος ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του τον Δεκέμβριο του 2016 και στη συνέχεια είχαμε την ανακοίνωση διαγραφής του Βασίλη Μπούρα από την παράταξη της πλειοψηφίας, τον Ιανουάριο του 2017.
Ο κ. Μπούρας, πρώτος δημοτικός σύμβουλος σε ψήφους στη δημοτική κοινότητα Μελισσίων στις εκλογές του 2013, στην αρχική εισήγησή του αναφέρθηκε στη νέα αυτή κίνηση πολιτών που δημιούργησαν, η οποία, όπως ανακοίνωσε θα συμμετάσχει στις επόμενες εκλογές. Συγχρόνως ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κατήγγειλε τη σημερινή διοίκηση του δήμου, ότι δεν έχει δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του δήμου, αν και η σημερινή διοίκηση μετράει έξι χρόνια στο τιμόνι του. Ο κ. Μπούρας αναφέρθηκε στην εισήγησή του σε συγκεκριμένα προβλήματα, που κατά την άποψή τους θα έπρεπε να έχουν δοθεί λύσεις.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δημήτρης Αποστολάκος, τονίζοντας συγχρόνως ότι δεν πρόκειται να οδηγηθούν  κάτω από τη σκέπη άλλων παρατάξεων της μειοψηφίας, που σήμερα την εκπροσωπούν στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ ενημέρωσε ότι έχουν κάνει συναντήσεις με άλλες δύο παρατάξεις, ενημερωτικού όμως χαρακτήρα.
Ο κ. Μπούρας απάντησε σε σχετική ερώτηση για τις κοινωφελείς επιχειρήσεις, που το 2011 ήταν αυτός που ανέλαβε την προεδρία της κοινωφελούς του δήμου, ως νέα διοίκηση στον Καλλικρατικό δήμο, έπειτα από επιθυμία του δημάρχου, με συνέπεια να μεταφερθούν τα οικονομικά της προβλήματα στο πρόσωπό του, αντιμετωπίζοντας ο ίδιος σοβαρές συνέπειες με την εφορία.
Για το θέμα της διαγραφής του, ο κ. Μπούρας επικαλέστηκε σχετικό έγγραφο – πρακτικό συνεδρίασης της δημοτικής παράταξης της πλειοψηφίας, όπου αναφέρονται οι λόγοι διαγραφής του, στους οποίους έδωσε τις δικές του απαντήσεις, θεωρώντας ότι οι λόγοι ήταν χωρίς καμία ουσία.
Ο κ. Αποστολάκος, εξέφρασε την έντονη δυσφορία του ως μέλος της διοίκησης, έως και πριν από τέσσερις μήνες περίπου, θεωρώντας ότι θα έπρεπε να έχουν δοθεί λύσεις στα καίρια προβλήματα του δήμου, επικαλούμενος ότι αυτοί ήταν και οι λόγοι της ανεξαρτητοποίησής του.
Τέλος και οι δύο ήταν κατηγορηματικά υπέρ της εφαρμογής της απλής αναλογικής στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης του 2019.
Στα βίντεο που ακολουθούν οι εισηγήσεις των δύο ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων, όπως τις κατέγραψε η κάμερα της «Θ».
Η εισήγηση του Βασίλη Μπούρα
Η εισήγηση του Δημήτρη Αποστολάκου
Ερωτήσεις – Απαντήσεις