20 Απρ 2017

ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Δήλωση του Δημάρχου για την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Αναφορικά με την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ (13.4.17) για τους συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα που είναι απλήρωτοι ο Δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Το ΠΑΜΕ, ενώ γνωρίζει τις παραμέτρους του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με την μη πληρωμή δεδουλευμένων εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά ένα θέμα για την επίλυση του οποίου ο Δήμος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια.
Συναντηθήκαμε κατ’ επανάληψη μαζί τους και τους εξηγήσαμε ότι η εμπλοκή στην πληρωμή τους οφείλεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Θέσαμε το Δήμο στη διάθεσή τους στην αναζήτηση λύσης και τη στήριξή τους στο θέμα που αντιμετωπίζουν. Οι εργαζόμενοι αυτό το γνωρίζουν. Γνωρίζουν ότι προσπαθούμε να λύσουμε ένα πρόβλημα που δε δημιουργήσαμε και διαθέτουμε όσα μέσα μπορούμε, αναγνωρίζοντας το απόλυτο δίκιο της απαίτησής τους.
Για τα παραπάνω ενημερώσαμε και το ΠΑΜΕ. Αρνηθήκαμε, όμως, να αποδεχτούμε την, παρουσία μας, κηδεμονία των εργαζομένων, για ένα θέμα που αφορά το Δήμο και τους εργαζόμενους σε αυτόν».