19 Ιαν 2017

Fast track η διαδικασία μονιμοποίησης 10.000 συμβασιούχων μέσω ΑΣΕΠ (χρονοδιάγραμμα)

Με fast track διαδικασίες σκοπεύει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, να κινηθεί η κυβέρνηση αναφορικά με το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την μονιμοποίηση των περίπου 10.000 συμβασιούχων των δήμων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στόχος είναι η «νομοθετική πρωτοβουλία σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών  και το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης», που αποκάλυψε στην συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr o υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης να αναληφθεί άμεσα, ώστε, όπως λένε κυβερνητικές πηγές στην aftodioikisi.gr«η υπόθεση να έχει κλείσει έως το Μάρτιο».
Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι «όλα θα γίνουν με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα και στο εθνικό και ενωσιακό πλαίσιο προστασίας των εργαζομένων».
Να σημειωθεί ότι, ενόψει και της έναρξης της κινητικότητας, η κυβέρνηση αναμένει τα νέα οργανογράμματα των δήμων με βάση τα οποία θα προσδιορίζονται οι (πάγιες και διαρκείς) ανάγκες τους, μεγάλο μέρος των οποίων καλύπτονται τώρα από συμβασιούχους, ώστε να προσδιορίσει και τον ακριβή αριθμό των προσλήψεων μέσω της προκήρυξης του ΑΣΕΠ.