7 Οκτ 2016

Καταγγελία των Εργαζομένων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. για «κακοδιοίκηση» Ρόζενμπεργκ

Στη Δικαιοσύνη καταφεύγουν οι Εργαζόμενοι του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. για το σύνολο των πράξεων ή παραλείψεων της μέχρι προχθές Διοίκησης (Ρόζενμπεργκ) του Οργανισμού, όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους.

Λίγο μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία δικαιώνει τον πρώην πρόεδρο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, καθηγητή Αθανάσιο Γιαννόπουλο, οι εργαζόμενοι του Οργανισμού κάνουν λόγο για «κακοδιοίκηση» των μέχρι προχθές αρμοδίων, δηλώνουν ότι έχουν ήδη αποστείλει σχετικά στοιχεία στη Δικαιοσύνη και εκφράζουν την πρόθεσή τους να αποταθούν σε αυτήν για το σύνολο των πράξεων ή παραλείψεών της.

Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, η τελευταία Διοίκηση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. επέλεξε να συμπεριφερθεί επιθετικά, άδικα και εκδικητικά απέναντι στους Εργαζομένους όχι μόνο προβαίνοντας σε πρακτικές κακοδιοίκησης σε μία κρίσιμη και οριακή στιγμή για τη Δημόσια Υγεία, αλλά καταστρατηγώντας θεμελιώδη εργασιακά και ατομικά δικαιώματα.
«Αντισταθήκαμε με αξιοπρέπεια, συνεπείς στη δουλειά μας, αντιλαμβανόμενοι ότι το έργο μας και οι υπηρεσίες που προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο αποτελούν την έξωθεν καλή μαρτυρία μας. Εμείς οι εργαζόμενοι οφείλουμε να διαφυλάξουμε το έργο του Οργανισμού, μακριά από κατασκευασμένες επιθέσεις και πορίσματα. Όλα τα ζητήματα στο φως της Δικαιοσύνης», αναφέρουν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, η χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αποτελεί ένα πρώτο βήμα για να λάβουν τέλος οι τακτικές εκφοβισμού και αποκλεισμού που έχουν υποστεί το τελευταίο διάστημα.

Οι Εργαζόμενοι του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. καλούν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να επιδείξει σεβασμό απέναντί τους, καταδικάζοντας τις δηλώσεις των «κύκλων» του Υπουργείου Υγείας «περί αποστήματος», οι οποίες –σύμφωνα με τους ίδιους- προσβάλλουν και ισοπεδώνουν συλλήβδην 600 Εργαζομένους, το έργο και την προσφορά δεκαετιών και δυσφημούν έναν ολόκληρο Οργανισμό.

Παράλληλα δηλώνουν ότι έχουν επανειλημμένα ζητήσει συνάντηση με τους κ.κ. Υπουργούς έχοντας καταθέσει συγκεκριμένη θεματολογία, χωρίς δυστυχώς καμία απολύτως ανταπόκριση.