6 Οκτ 2016

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.: Στήριξη της κινητοποίησης της ΠΟΕΔΗΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ για την υπεράσπιση και διάσωση του ύψιστου κοινωνικού αγαθού της Υγείας.
Οι μνημονιακές πολιτικές της τελευταίας εξαετίας που συνεχίζονται και εντείνονται από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχουν οδηγήσει το ΕΣΥ στα όρια της κατάρρευσης. Παραμένει ακόμη ζωντανό χάρη στην αυταπάρνηση και την αυτοθυσία των λειτουργών του.

Η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση και η κακοδιοίκηση έχουν πλήξει καίρια το ΕΣΥ, σε μία εποχή που οι πολίτες αποκαμωμένοι από τις μνημονιακές πολιτικές το έχουν ανάγκη περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη των Ομοσπονδιών – μελών μας να στηρίξουμε με την παρουσία μας το ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ που θα εκκινήσει την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 7:00πμ από το ΕΚΑΒ, θα διασχίσει όλα τα Νοσοκομεία των Αθηνών και θα καταλήξει στο Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17).
Η συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη για να ανατρέψουμε τις καταστροφικές, μνημονιακές πολιτικές που απαξιώνουν, συρρικνώνουν, υποβαθμίζουν, διαλύουν το ΕΣΥ και οδηγούν στην εμπορευματοποίηση της Υγείας.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.