9 Σεπ 2016

Δήμος Αργυρούπολης - Ελληνικού: Για πρώτη φορά ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι στο δήμο

Στην εφαρμογή του πλέον αντιδραστικού θεσμού, αυτού των ενοικιαζόμενων εργαζομένων προχωρά με απόφαση του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου η διοίκηση Γιάννη Κωνσταντάτου.
Συγκεκριμένα η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου ενέκρινε το ποσό των 24.800 € (το ύψος του ποσού δικαιολογεί την απευθείας ανάθεση) για σύναψη σύμβασης με εταιρεία ενοικιαζόμενου προσωπικού που θα «δανείσει» στο δήμο 4 εργατοτεχνίτες.

Κατηγορηματική αντίθεση εξέφρασαν με τοποθέτησή τους στο δημοτικό συμβούλιο εκπρόσωποι των δύο σωματείων εργαζομένων του δήμου, του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση και της ΠΟΕ - ΟΤΑ. Ζήτησαν από τη διοίκηση να αποσύρει την πρόταση και μαζί με τα σωματεία και τους δημότες να πιέσει για τις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού. 
Ο ελιγμός του Γιάννη Κωνσταντάτου που δήλωσε ότι η απόφαση θα παρθεί «για να υπάρχει» και στη συνέχεια θα γίνουν και κινητοποιήσεις (!) δεν έπεισε κανέναν (πλην των μελών της συμπολίτευσης η οποία ενέκρινε χωρίς ενδοιασμούς την πρόταση) απεναντίας στηλιτεύτηκε από τους επικεφαλείς της αντιπολίτευσης.  Η πρόταση της διοίκησης καταψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Στην τοποθέτησή του ο Χρήστος Κορτζίδης, ανάφερε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η διοίκηση απασχολεί ενοικιαζόμενους εργαζόμενους. Το έχει ήδη εφαρμόσει στους οδηγούς της δημοτικής συγκοινωνίας.