3 Αυγ 2016

Καλοκαιρινές απολύσεις στη Wind με... ταχύτητα μεγαλύτερη και από 4G!

Η διοίκηση της Wind, όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος επιφυλάσσει εκπλήξεις στους εργαζομένους... Οι ταχύτητες με τις οποίες διοικητικά στελέχη έρχονται από την άδειά τους, απολύουν και επιστρέφουν σε αυτήν είναι μεγαλύτερες από το 4G!
Έτσι, λοιπόν, χθες, όπως καταγγέλλει το ΠΑΣΕ Wind, αιφνιδίως απολύθηκε εργαζόμενους από το CFNμε 12 χρόνια προϋπηρεσίας στην εταιρεία. «Τα στελέχη που “του έκαναν την τιμή” να σπάσουν την άδειά τους για να τον απολύσουν, τον φόρτωσαν με γελοίες δικαιολογίες που μόνο προσβλητικές μπορούν να χαρακτηριστούν όχι μόνο για την προσωπικότητα αλλά και για την νοημοσύνη όλων μας». Ωστόσο, πέρα από τη δεινή θέση στην οποία περιήλθε ο εργαζόμενος, το τμήμα στο οποίο εργαζόταν μένει με ελάχιστους εργαζομένους και η εντατικοποίηση στο τμήμα αυξάνεται σε μη διαχειρίσιμα επίπεδα.

«Επειδή η καλοκαιρινή περίοδος είναι η καταλληλότερη περίοδος για τη διοίκηση όσον αφορά τις απολύσεις, στην περίπτωση που κάποιο στέλεχος σας εξαναγκάσει στην υπογραφή απόλυσης ή παραίτησης, μην υποκύψετε, μην υπογράψετε. Ζητήστε χρόνο και επικοινωνήστε με το Σωματείο», αναφέρει ο ΠΑΣΕ Wind προς τους εργαζομένους, συμπληρώνοντας:
«Οι εκβιασμοί της διοίκησης οι οποίοι θα ενταθούν ακόμα περισσότερο όσο οι εργαζόμενοι που πλήττονται δεν αντιδρούν και όσο τα εργοδοτικά συμφέροντα ευνοούνται από τις πολιτικές των κυβερνήσεων εν αναμονή μάλιστα των νέων αντεργατικών μέτρων που θα κατατεθούν προς ψήφιση. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η συλλογική μας δύναμη μπορεί να ανατρέψει αποφάσεις και πολιτικές που μας πλήττουν και υπάρχουν πλείστα παραδείγματα που το αποδεικνύουν. Αρκεί να μην υποκύπτουμε στον φόβο και τους εκβιασμούς, αρκεί να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας».