11 Αυγ 2016

Ηλίας Ψηνάκης: «Λαμόγια, τον π@λο από τις κατασκηνώσεις που θα παίξετε με παιδιά με ειδικές ανάγκες»

Άρχισε το ξήλωμα των υπευθύνων στην Ε΄ Παιδική Εξοχή για παιδιά με ειδικές ανάγκες του Αγίου Ανδρέα από τον Δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψηνάκη, μετά τις διαπιστώσεις για σοβαρές ατασθαλίες στις κατασκηνώσεις.

«Όλα τα λαμόγια τον π@λο από εδώ μέσα, που νομίζατε ότι θα σας άφηνα να συνεχίζετε να παίζετε με τον ανθρώπινο πόνο των παιδιών και των οικογενειών τους», φώναζε ο Ηλίας Ψηνάκης μέσα στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα και προχώρησε σε καθαιρέσεις όλων όσων ενεπλάκησαν στις ατασθαλίες της κατασκήνωσης.
Ήδη στον χώρο των κατασκηνώσεων βρίσκονται μετά από συνεννόηση του Δημάρχου Μαραθώνα με την Υπουργό Θεανώ Φωτίου δύο επιθεωρητές του Υπουργείου Εργασίας που ερευνούν περαιτέρω τις καταγγελίες αναζητώντας όλους τους υπαίτιους.
Μέλημα του Ηλία Ψηνάκη ήταν το άνοιγμα της 2ης Κατασκηνωτικής Περιόδου την Κυριακή 6-8-2016, με πλήρη διαφάνεια στην τροφοδοσία, τη σίτιση και τη διάθεση της επιχορήγησης που φέτος ανέρχεται στις 300.000 ευρώ έναντι 250.000 ευρώ που ήταν πέρυσι. Για τον λόγο αυτό ο Δήμαρχος Μαραθώνα «επιστράτευσε» τα μέλη του Δ.Σ. της κατασκήνωσης Αιμίλιο Ρεΐσογλου, Γιώργο Ζούρο, Γιώργο Μαύρο και Αναστάσιο Οικονομόπουλο, οι οποίοι με τις άμεσες ενέργειές τους προχώρησαν στις απαραίτητες διαδικασίες για την εύρυθμη λειτουργία των κατασκηνώσεων. Παράλληλα η Διευθύντρια Καθημερινότητας Άννα Σωτήρχου, η Προϊσταμένη Ανθρώπινου Δυναμικού Αρετή Παπαϊωάννου, η Προϊσταμένη προμηθειών Σοφία Βασταρδή και όλοι οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Οικονομικών και της Διεύθυνσης Καθαριότητας προχώρησαν στη διευθέτηση όλων των διαδικαστικών λειτουργιών, ώστε να συνεχιστεί, απρόσκοπτα και με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, κατασκηνωτική περίοδος.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με μέλος του διοικητικού συμβουλίου των κατασκηνώσεων, που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, μας είπε πως στην ενημέρωση τους, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψηνάκης τους είπε: «Είναι εγκληματικό, λαμόγια να κερδοσκοπούν σε βάρος παιδιών με ειδικές ανάγκες και των οικογενειών τους, έχοντας παντελή έλλειψη σεβασμού, ευαισθησίας και συνείδησης. Η κατασκηνωτική περίοδος συνεχίζεται με απόλυτη διαφάνεια και σεβασμό στα παιδιά και τις οικογένειές τους. Οι κατασκηνώσεις ανοίγουν κανονικά και με το νόμο». Για την εύρυθμη λειτουργία της κατασκήνωσης διορίστηκαν 35 υπάλληλοι από την πλευρά του Δήμου Μαραθώνα και 12 από την πλευρά της ΠΟΣΓΑμεα. Η κατασκήνωση φιλοξενεί 1600 άτομα, στα οποία περιλαμβάνονται παιδιά με ειδικές ανάγκες και οι συνοδοί τους. Ο Ηλίας Ψηνάκης επικοινώνησε επίσης με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο οποίος έδωσε εντολή στον Αρχηγό του Στρατού κ. Βασίλη Τελλίδη να συνδράμει στο θέμα των κατασκηνώσεων. Ο αρχηγός του Στρατού σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Δήμαρχο Μαραθώνα του ανέφερε ότι έχει στη διάθεσή του όσο προσωπικό χρειαστεί για τη λειτουργία των κατασκηνώσεων.
Τέλος, με τον Δήμαρχο Μαραθώνα επικοινώνησε και ο υπεύθυνος κατασκηνώσεων του Δήμου Αθηναίων με στόχο να συνδράμει και αυτός με τα μέσα που διαθέτει στη διεξαγωγή του κατασκηνωτικού προγράμματος.