11 Αυγ 2016

Νέες καταγγελίες κατά του δημάρχου Δοξάτου -Δημοτικοί σύμβουλοι μιλούν για σταλινικές πρακτικές

Νέες καταγγελίες κατά του δημάρχου Δοξάτου Δημήτρη Δαλακάκη βλέπουν το φως τη δημοσιότητας σχεδόν ένα μήνα μετά το περιστατικό με την μετατροπή του Διευθυντή Περιβάλλοντος σε εργάτη καθαριότητας, απόφαση που ανακλήθηκε μετά το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr. 

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν πέντε δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας με επιστολή του στην aftodioikisi.gr, o κ. Δαλακάκης με “Σταλινικές πρακτικές, που αποτελούν πρωτόγνωρη εξωθεσμική παρέμβαση του Δημάρχου στη λειτουργία του Δήμου” προσπάθησε να τους αποπέμψει από τη θέση τους. Αποτέλεσμα, οι πέντε, που υπογράφουν την καταγγελία, προσέφυγαν ενώπιον του αρμόδιου Ελεγκτή Νομιμότητας της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης (αρ. 227 Ν. 3852/2010), “η οποία με απόφαση (αρ. πρωτ. 8692/8-7-2016) του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης προέβη στην ακύρωση όλων των παραπάνω αδιαφανών μη σύννομων και ταυτόχρονα με χρήση ψευδών αναφορών «όπως ρητά λέει στην απόφασή του ο ελεγκτικός μηχανισμός», αποφάσεων του Δημάρχου και των “συμβούλων του” με τους οποίους επιδιώκει να διοικεί”.


O δήμαρχος Δοξάτου Δημήτρης Δαλακάκης

Αναλυτικά η επιστολή των πέντε δημοτικών συμβούλων στην aftodioikisi.gr:

Όταν ο Δήμαρχος διδάσκει ανομία…

Θελω να αναφερθώ στην πρόσφατη αποφαση του Γ. ΓΡ. Αποκεντρ. Διοίκησης που αφορά πεντε από τους

Με έκδηλη ανησυχία και προβληματισμό παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα των τελευταίων μηνών στον Δήμο Δοξάτου, καθώς ο κ. Δαλακάκης, εξακολουθεί να αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ατιμώνοντας την θεσμική του θέση με την συμπεριφορά του αυτή!!
Τους τελευταίους μήνες βιώνουμε μια άνευ προηγουμένου περιφρόνηση θεσμών, με τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων να αποτελούν επί της ουσίας μια έκδηλη έξωθεν μαρτυρία της αυθαιρεσίας με την οποία επιδιώκει να διοικεί ο κ. Δαλακάκης.

Αποκορύφωμα αυτής της κατάστασης αποτέλεσε η πρόσφατη προσπάθεια αποπομπής εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων από την πλειοψηφούσα παράταξη “Δημιουργική Κίνηση για την Ανατροπή”, η οποία βασίστηκε σε ένα ανυπόγραφο έγγραφό, βαπτισμένο ως “πλειοψηφική απόφαση” με αμφιβόλου γνησιότητας Συμμετοχές.
Η κίνηση αυτή, όπως είναι φυσικό, μας ώθησε σε προσφυγή μας ενώπιον του αρμόδιου Ελεγκτή Νομιμότητας της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης (αρ. 227 Ν. 3852/2010), η οποία με απόφαση (αρ. πρωτ. 8692/8-7-2016) του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης προέβη στην ακύρωση όλων των παραπάνω αδιαφανών μη σύννομων και ταυτόχρονα με χρήση ψευδών αναφορών «όπως ρητά λέει στην απόφασή του ο ελεγκτικός μηχανισμός», αποφάσεων του Δημάρχου και των “συμβούλων του” με τους οποίους επιδιώκει να διοικεί.

Η σκοπιμότητα ολοφάνερη! Η μεθόδευση αυτής της αποπομπής αποτελεί μια παράνομη (και πλέον άκυρη) ενέργεια με την οποία ο κ. Δαλακάκης επιχειρεί να φιμώσει όσους δεν συμμορφώνονται “προς τας υποδείξεις του”, επιχειρώντας επί της ουσίας να παρέμβει, μέσω της αντικατάστασης μας, σε διάφορες αποφάσεις επιτροπών όπως:

η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής,
η Σχολική Επιτροπή Α΄ βαθμού,
η Σχολική Επιτροπή Β΄ βαθμού
η Επιτροπή Καταλληλόλητας Ακινήτων,
η Επιτροπή Καθορισμού Τιμήματος Εκποίησης, Εκμίσθωσης και Αγοράς Ακινήτων,
καθώς και στις αποφάσεις της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Δοξάτου.

Σταλινικές πρακτικές, που αποτελούν πρωτόγνωρη εξωθεσμική παρέμβαση του Δημάρχου στη λειτουργία του Δήμου. Πράξεις που αποτελούν δυσφήμηση τόσο για το Δήμο μας όσο και για τον ίδιο το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Υπενθυμίζουμε στο Δήμαρχο και όλους όσους εξακολουθούν να επιβραβεύουν τέτοιου είδους πρακτικές με μοναδικό όφελος την παραμονή τους στις καρέκλες της εξουσίας, πως οι εποχές που διορίζονταν ή καθαιρούνταν αιρετοί έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Η ανοχή απέναντι στην ανομία έχει τελειώσει. Ο Δήμος Δοξάτου έχει ήδη υποφέρει αρκετά από λανθασμένες επιλογές. Όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν.
Ως Δημοτικοί Σύμβουλοι και ως άνθρωποι έχουμε συμβάλλει αποδεδειγμένα στη συναίνεση αλλά και στην προώθηση για εξεύρεση λύσεων των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας.
Σε αυτή την κατεύθυνση λοιπόν θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε μια ανοιχτή γραμμή και ουσιαστική επικοινωνία με τους συνδημότες μας.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

1. Μαρία Στυλίδου Κωνσταντούδη
2. Σερέτης Ανέστης
3. Μπενάζης Ευάγγελος
4. Παπαδόπουλος Παρασκευάς
5. Χαλκίδης Χαράλαμπος