14 Ιουλ 2016

ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ σε Ταμείο Σχολικής Επιτροπής Δήμου

Στην παραδοχή ότι, πράγματι υπεξαιρέθηκαν χρήματα από το Ταμείο της Σχολικής Επιτροπής τού Δήμου Νέας Ιωνίας και μάλιστα από τον ίδιο τον Πρόεδρό της, Δημήτρη Σπράο, “προχώρησε” ο Δήμαρχος της πόλης, Ηρακλής Γκότσης, σε τηλεφωνική του παρέμβαση, κατά τη διάρκεια των σημερινών «Δημοτικών Διαπλοκών», του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ηρακλείου Αττικής «Επικοινωνία 94FM» και τους δημοσιογράφους Γ. Μισιάκα, Χρ. Μαντζουράνη και Δημ. Δημακόπουλο.

Η υπεξαίρεση αποκαλύφθηκε, μετά από λογιστικό έλεγχο που διεξήχθη στα οικονομικά πεπραγμένα της συγκεκριμένης Επιτροπής, έλεγχος ο οποίος φανέρωσε “τρύπα” 27.000 Ευρώ…!

Ο κ. Γκότσης δήλωσε ότι, κάνει αποδεκτή την παραίτηση, τόσο του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής, όσο και της Αντιδημάρχου, Όλγας Κατημερτζή, η οποία ανέλαβε την πολιτική ευθύνη της υπόθεσης.

Πρόθεση του Δήμου, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, είναι να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, κατά του πρώην Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής και κατά παντός υπευθύνου, κάτι που όμως θα αποφασιστεί, οριστικά, στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 18 Ιουλίου.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. ΟΛΓΑΣ ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗ

Αρ. Πρωτοκόλλου: 19019/12.07.2016

Κύριε Δήμαρχε,

Με την παρούσα, θέτω στη διάθεσή σας την παραίτησή μου από Αντιδήμαρχος, για τους εξής λόγους:
Την Παρασκευή 7-7-2016 το μεσημέρι, ενημερώθηκα από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Παιδείας και Σχολικών Επιτροπών κ. Αντώνη Στάθη και τις υπαλλήλους κ.κ. Βασιλική Μουσά και Νατάσα Καψαλού, ότι κατά τον έλεγχο του Α'εξαμήνου 2016 του ταμείου της σχολικής επιτροπής Β'βάθμιας εκπαίδευσης, διαπιστώθηκε έλλειμα περίπου 27.000 ευρώ. Κάλεσα αμέσως τον Πρόεδρο της σχολικής επιτροπής κ. Σπράο Δημήτρη και του ζήτησα εξηγήσεις. Διαπίστωσα σχεδόν αμέσως ότι τα χρήματα τα καταχράστηκε ο ίδιος για προσωπικούς του λόγους.
Αμέσως σας ενημέρωσα, όπως και για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.
Όπως γνωρίζετε, σύμφωνα με το Νόμο, αποκλειστικός διαχειριστής της σχολικής επιτροπής είναι ο Πρόεδρος και κανένας άλλος.

Σας ενημερώνω επίσης ότι σε λίγο καιρό θα υπάρχει ο πλήρης απολογισμός των σχολικών επιτροπών, με τη βοήθεια του συνεργαζόμενού λογιστικού γραφείου του κ. Γυπαράκη, στον οποίο έχουμε αναθέσει εδώ, και αρκετό καιρό, τον πλήρη έλεγχο από το 2011 μέχρι σήμερα.

Παρ'όλα αυτά, αισθάνομαι τεράστια ηθική και πολιτική ευθύνη
διότι:
1. Η τοποθέτηση του κ. Σπράου έγινε με δική μου πρόταση, την οποία αποδέχθηκε η Παράταξη και το Δημοτικό Συμβούλιο.
2. Τον περιέβαλλα με την πλήρη εμπιστοσύνη ως μέλος της Παράταξης, και
3. Η ζημιά που θα υποστεί η Δημοτική Αρχή, η Παράταξή μας, ο Δήμος μας, για τον οποίο έχω αναλώσει πάνω από 30 χρόνια από τη ζωή μου, θα είναι έτσι κι αλλιώς μεγάλη.

Παρά το γεγονός ότι από το Νόμο, ουδεμία ανάμειξη στη διαχείρηση των σχολικών επιτροπών είχα, οι επιλογές, παραλείψεις, ή αμέλεια δεν συγχωρούνται και πρέπει να πληρώνονται.

Κλείνοντας, αναλαμβάνω πλήρως τις πολιτικές ευθύνες για το γεγονός και ζητώ συγνώμη από όλα τα μέλη της Παράταξης, τους πολίτες της Νέας Ιωνίας και εσάς ιδιαιτέρως κ. Δήμαρχε, και να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη και τη φιλία με την οποία με τιμήσατε όλα τα χρόνια.

Όλγα Κατημερτζή

Με πληροφορίες από http://www.poli-politiki.gr/ και http://www.neaionia.gr/