21 Ιουλ 2016

Εργαζόμενοι Μαρινόπουλου: Απεργούν αύριο (ανακοίνωση)

Μέσα από διαδικασία γενικών συνελεύσεων σε αρκετά καταστήματα της επιχείρησης (HYPER Ρέντη-042, HYPER Αργυρούπολης-052, HYPER Μαρούσι-024, HYPER Νέας Ιωνίας-033 και Μαρινόπουλος-104) οι εργαζόμενοι συγκρότησαν επιτροπές αγώνα και μετά από τις πρώτες κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών, προχωρούν σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή 22 Ιουλίου.

Όπως τονίζουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους: «Σας καλούμε σε ενιαίο συντονισμό, να οργανώσουμε από κοινό το επόμενο βήμα μας. Σας καλούμε μέσα από συζητήσεις και Γενικές Συνελεύσεις, να συγκροτήσετε επιτροπές αγώνα, ώστε να φτιαχτεί ένα μεγάλο δίκτυο καταστημάτων και να δώσουμε όλοι μαζί συντονισμένη αγωνιστική απάντηση.
Στη κοινή συνεδρίαση των επιτροπών αγώνα στις 15/7/2016 αποφασίσαμε:
* Οι επιτροπές αγώνα με τη στήριξη των 4 κλαδικών σωματείων εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Αττικής, να προχωρήσουμε με πρόταση στις Γενικές Συνελεύσεις των καταστημάτων για ΑΠΕΡΓΙΑ στις 22/7/2016 στη βάση της κλιμάκωσης και του συντονισμού με το σωματείο εργαζομένων του Μαρινόπουλου στη Βόρεια Ελλάδα που ήδη έχει πάρει απόφαση.
* Να γίνει υπόθεση όλων μας, η επιτυχία της απεργίας! Να ενημερώσουμε όλα τα καταστήματα για τις αποφάσεις μας, καλώντας τους συναδέλφους σε συντονισμένο, ενιαίο αγώνα.
* Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο εργασίας την ημέρα της τριμερούς συνάντησης εργαζομένων, εταιρείας και υπουργείου.
Διεκδικούμε:
-Άμεση καταβολή όλου του μισθού μας και του επιδόματος αδείας.
-Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.
-Καμία βλαπτική μεταβολή στις εργασιακές μας σχέσεις».
Συνεχίζοντας οι εργαζόμενοι αναφέρουν: «Κλείνουμε τα αυτιά μας στις φωνές της εργοδοσίας, που θέλουν να μας τρομοκρατήσουν. Η απεργία είναι ενέργεια και συλλογική απόφαση που επιλέγουμε για να διασφαλίσουμε τα δίκαια αιτήματα μας! Δεν είναι παράνομη!
Κλείνουμε τα αυτιά μας στην πλειοψηφία του επιχειρησιακού μας σωματείου που δεν παίρνει μέτρα οργάνωσης και αγωνιστικές πρωτοβουλίες φτάνοντας στο σημείο να καλεί ανοιχτά σε απεργοσπασία, που κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να περάσει η εργοδοσία το σχεδιασμό της εις βάρος μας.
Μια επιλογή υπάρχει μπροστά μας! Να οργανωθούμε σε κάθε κατάστημα, να αγωνιστούμε ταξικά, συλλογικά, να απαιτήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας, να διασφαλίσουμε τη δουλειά μας!».
Σε ψήφισμα αλληλεγγύης το σωματείο συνταξιούχων Σάμου και ο σύνδεσμος συνταξιούχων ΙΚΑ Καρλοβάσου, αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Οι Διοικήσεις των σωματείων συνταξιούχων Σάμου και Καρλοβάσου εκφράζουν την συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους των σούπερ-μάρκετ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ.
Η απελπιστική κατάσταση, η ανασφάλεια, το αδιέξοδο και το φάσμα της απόλυσης σε 12.000 εργαζόμενους, είναι για μας αιτία ξεσηκωμού και αγώνα για να σταματήσει πια η πολιτική που οδηγεί σε ολοένα και μεγαλύτερη ανεργία, σε ολοένα και μεγαλύτερα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα.
Είναι καθαρό για μας ότι αυτοί που θα πτωχεύσουν είναι οι εργαζόμενοι και όχι ο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ και ο κάθε ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ. Οι κεφαλαιοκράτες δεν πτωχεύουν και δεν χρεοκοπούν. Επενδύουν σε πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις, βγάζουν τα λεφτά τους έξω σε διάφορες Ελβετίες και μετά έρχονται οι κυβερνήσεις να  «εξυγιάνουν»  τις επιχειρήσεις με τον ιδρώτα και τις θυσίες του λαού».