24 Μαΐ 2016

Πως επανασχεδιάζεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Συνάντηση του Πανελλήνιου Συντονιστικού των Σωματείων Εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα γίνει μεθαύριο, Πέμπτη 26/5/2016 και ώρα 11:00 π.μ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα γίνει πλήρης ενημέρωση όλων των Σωματείων για τις εξελίξεις που έχουν προκύψει από την τελευταία συνεδρίαση της ΟΔΕ παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού κ. Φωτίου.

Στην προγραμματισμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Θ.Φωτίου συζητήθηκε η μετάβαση των δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» και ΚΗΦΗ στο νέο κοινοτικό πλαίσιο και η μετεξέλιξή τους, όπου αναφέρθηκε ότι το υπουργείο Εργασίας, ως αρμόδιο υπουργείο πρόκειται να σχεδιάσει ένα νέο πλαίσιο πολιτικής για τη φροντίδα της τρίτης ηλικίας.

Το εν λόγω πλαίσιο σχεδιάζεται να τεθεί σε εφαρμογή σε ένα έτος από σήμερα και να έχει ως βασική αρχή τη συνένωση των υπαρχόντων προγραμμάτων για τους ηλικιωμένους (Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ κ.λπ.). Το προσωπικό θα πρέπει να προσληφθεί εκ νέου με διαδικασίες, με τις οποίες θα διασφαλίζεται η μοριοδότηση των εργαζομένων που υπηρετούσαν σε ανάλογα προγράμματα. Διευκρινίστηκε ακόμη ότι αποφάσεις ειλημμένες εκ μέρους του υπουργείου δεν υπάρχουν. Αυτό που γίνεται είναι η συζήτηση με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ούτως ώστε να υπάρξουν απόψεις και προτάσεις που θα συμβάλλουν στον σχεδιασμό.

Μάλιστα όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης πρόθεση του υπουργείου είναι να εξασφαλιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι εργαζόμενοι στα προγράμματα.
Πάντως η θέση των εργαζομένων είναι οι δομές να παραμείνουν ως έχουν καθώς αποτελούν μια μοναδική υπηρεσία, η οποία παρέχει πλήρη φροντίδα σε ηλικιωμένα άτομα.