27 Απρ 2016

Συνελήφθη ο προϊστάμενος της Πολεοδομικής Υπηρεσίας του Δήμου Μυκόνου

Τη Μ. Δευτέρα αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του προϊσταμένου της Πολεοδομικής Υπηρεσίας δήμου Μυκόνου με κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση-νόθευση...

- Για την ίδια υπόθεση είχε προηγηθεί την ίδια ημέρα σύλληψη τριών ημεδαπών (ιδιοκτήτη και χειριστών μηχανημάτων έργων) ηλικίας 37, 52 και 58 ετών για παράνομες χωματουργικές εργασίες σε οικόπεδο, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη (κοντά στον Ορνό), όπου ίσχυε διακοπή εργασιών από το καλοκαίρι του 2015.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, μετά τις συλλήψεις για τις παράνομες χωματουργικές εργασίες ο προϊστάμενος της αρμόδιας Υπηρεσίας Δόμησης εξέδωσε και απέστειλε έγγραφο στο Αστυνομικό Τμήμα, που χειρίζονταν την υπόθεση, στο οποίο ανέφερε, μεταξύ άλλων, ψευδώς, ότι πραγματοποίησε αυτοψία στο εν λόγω οικόπεδο.

Ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Δόμησης, συνελήφθη και ακολούθησαν έρευνες παρουσία Δικαστικού Λειτουργού τόσο στα γραφεία της Υπηρεσίας του, όσο και σπίτι του, όπου βρέθηκαν:

• Στα γραφεία της Υπηρεσίας του, ο φάκελος της διερευνούμενης πολεοδομικής υπόθεσης
• Στο σπίτι του, πέντε φάκελοι που αφορούσαν πολεοδομικές υποθέσεις μεταξύ των οποίων και τη διερευνούμενη, ατζέντα με χειρόγραφες σημειώσεις χρηματικών ποσών, στοιχείων και τραπεζικό βιβλιάριο καταθέσεων

Σύμφωνα με πληροφορίες το διευθυντικό στέλεχος της Πολεοδομίας Μυκόνου, μιλώντας στους αστυνομικούς του νησιού, παραδέχθηκε τη σύνταξη της «αλλοιωμένης» έκθεσης αλλά την απέδωσε σε «μια προσπάθεια εξυπηρέτησης φίλων του» και όχι σε οποιαδήποτε παράνομη συναλλαγή. 

Τα χωματουργικά μηχανήματα και τα ανευρεθέντα πειστήρια κατασχέθηκαν.

Οι τέσσερις συνολικά συλληφθέντες επρόκειτο να οδηγηθούν στον κατά τόπο αρμόδιο Εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται, ότι προ δύο ετών είχε απομακρυνθεί άλλο πρώην διευθυντικό στέλεχος της Πολεοδομίας του νησιού των Ανέμων γιατί προχωρούσε σε ανέγερση οικοδομών που φέρεται να είχαν πολεοδομικές παραβάσεις. Στη συνέχεια ο ίδιος «ήλεγχε τα κτίσματα που είχε κατασκευάσει» και προχωρούσε σε απαλλακτικά πορίσματα.

Newsroom Cyclades Voice