14 Απρ 2016

Σοκ! Αναδρομικές μειώσεις 57,5% στα μερίσματα του Δημοσίου!

Αναδρομικά, από 1ης/1/2016 θα γίνουν οι περικοπές στα μερίσματα 265.000 συνταξιούχων του Δημοσίου, οι οποίοι θα λάβουν τα νέα ποσά στο τέλος Ιουνίου με μεγάλες μειώσεις, που θα φτάνουν και στο 57,5%!

Η τελική διάταξη που θα περιλαμβάνεται στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο προβλέπει, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, ότι οι μειώσεις στα μερίσματα που χορηγεί το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων έχουν αναδρομική ισχύ από την 1η/1/2016 και τα αντίστοιχα ποσά των περικοπών για το α’ τρίμηνο του 2016 θα συνυπολογιστούν στα μερίσματα του β’ τριμήνου που θα καταβληθούν στο τέλος Ιουνίου.

Μεγαλύτερη μείωση

Η κανονική μείωση στα μερίσματα είναι κατά μέσο όρο στο 33%, πλην όμως επειδή θα ισχύσει αναδρομικά, τα μερίσματα που θα πάρουν οι συνταξιούχοι θα έχουν μειώσεις ως και 57,5%, γιατί στις κανονικές περικοπές μπαίνει και το «καπέλο» των αναδρομικών που θα κρατηθούν από τα μερίσματα του β’ τριμήνου.
Το σοκ είναι διπλό, καθώς οι συνταξιούχοι θα φτάσουν να πάρουν σε χιλιάδες περιπτώσεις όχι τα μερίσματα ενός τριμήνου, αλλά σχεδόν ένα μέρισμα και για τους τρεις μήνες...