13 Απρ 2016

Δήμος Χαλανδρίου: Ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου 2016

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου (2 - 10 Απριλίου), που οργανώθηκε από την Διεύθυνση Πολιτισμού & «Αετοπούλειου» Πολιτιστικού Κέντρου στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Χαλανδρίου.

Η ανταπόκριση των παιδιών των γονιών, η συνεργασία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, και των εκπαιδευτικών στην προσπάθεια του Δήμου Χαλανδρίου για την ανάδειξη των σχολικών χώρων σε εστίες πολιτισμού της πόλης μας, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Οι παραστάσεις (όλες με ελεύθερη είσοδο), που έγιναν σε κατάμεστες αίθουσες, συγκίνησαν και διασκέδασαν μικρούς και μεγάλους και τους έφεραν σε επαφή με μια αρχαία τέχνη που, δυστυχώς, συχνά αντιμετωπίζεται υποτιμητικά. Οι νέοι, ως επί το πλείστον, καλλιτέχνες, συζήτησαν μετά τις παραστάσεις με τους θεατές και αρκετοί τους ξενάγησαν στα μικρά τους παρασκήνια, αποκαλύπτοντάς τους τεχνάσματα και μυστικά της δουλειάς τους. Αξίζει να γίνει μια αναφορά στις παραστάσεις που δόθηκαν για τα μέλη των ΚΑΠΗ και για τα παιδιά του καταυλισμού των Ρομά. Την τελευταία παρακολούθησαν και προσφυγόπουλα από τη Συρία που φιλοξενεί ο Δήμος Χαλανδρίου.
Το Φεστιβάλ έκλεισε την Κυριακή 10 Απριλίου, στην αίθουσα του Αετοπούλειου, με μια βραδιά για ενήλικες με μια παρουσίαση – συζήτηση για την τέχνη του κουκλοθέατρου και την παράσταση «Γιοβάν».

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν …
  • Το θέατρο Μαριονέτας Ανταμπανταχού (Νίκος Τόμπρος, Ελένη Παναγιώτου).
  • Η ομάδα κουκλοθεάτρου Τα Πάντα Φι (Κική Μπαλτσάκη, Ειρήνη Μάστορα ).
  • Το κουκλοθέατρο Αγιούσαγια (Στάθης Μαρκόπουλος ).
  • Η ομάδα HopSignor (Ευγενία Τσιχλιά, Θάνος Σιώρης).
  • Τα Φτερά του Μύθου (Κλειώ Κιούλπαλη, Δήμητρα Κωνσταντινίδου, Κωνσταντής Μιζάρας).
  • Η Καραμπόλα (Φεβρωνία Ρεϊζίδου, Αγγελική Βλασοπούλου, Χριστίνα Στουραϊτη, Λαμπρινή Αρβανιτίδου, Γιώργος Καψάλης).
  • Η ομάδα κουκλοθέατρου Bufos.
Τους ευχαριστούμε πολύ.