13 Απρ 2016

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης", 13.04.2016

Χαλάνδρι 13.04.2016

Νέα, ακόμη πιο εξοντωτικά πακέτα μέτρων και «κοστούμια» πλήρους εξάρτησης της οικονομίας της χώρας σχεδιάζονται από τους μηχανισμούς της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης (Ευρωπαϊκή Ένωση, ΔΝΤ, εγχώρια «ελίτ»). 

Είναι σαφές πλέον, ότι, μοναδικός στόχος των εχθρών των ελλήνων και των ανθελλήνων είναι η κλοπή των κεκτημένων τους, που τόσα χρόνια με κόπο, ιδρώτα και (άδικους και άνισους) φόρους συντηρούσαν ΝΟΜΙΜΑ.

Ο συστηματικός αποπροσανατολισμός που από το 2009 εκτελείται και συντηρείται από συγκεκριμένες «κάστες» ελλήνων και ξένων απατεώνων, θέλει σώνει και καλά να πείσει ότι οι κακοί νοικοκυραίοι πρέπει να πληρώσουν για τις offshore που ΔΕΝ είχαν, για τα υπέρογκα ποσά που εκταμιεύονταν εδώ και χρόνια και από τα οποία ΔΕΝ επωφελήθηκαν, για την κομπίνα του Χρηματιστηρίου για την οποία ουδείς τιμωρήθηκε, για ΤΟ σκάνδαλο SIEMENS (ή MIESENS) για το οποίο έχουν αποφανθεί ελληνικά και ξένα δικαστήρια και για δεκάδες άλλες ατασθαλίες των κυβερνώντων και των «κολαούζων» τους.

Ο ελληνικός λαός που είδε να αγνοείται προδοτικά και προκλητικά η σχεδόν καθολική του ψήφος (62%) στο δημοψήφισμα – απάτη, βλέπει να υποθηκεύονται οι πλουτοπαραγωγικοί πόροι της χώρας του, να καταστρέφεται ο αγροτικός τομέας και να συνεχίζεται και επεκτείνεται η εξάρτηση της χώρας και η πλήρης απώλεια της οικονομικής και εθνικής κυριαρχίας. Στόχος, βεβαίως, είναι να μας αφαιρεθεί κάθε δικαίωμα (και δυνατότητα) παραγωγικής ανασυγκρότησης, τώρα ή στο μέλλον, και να αποδιαρθρωθεί ο πρωτογενής τομέας, έτσι όπως επιτάσσει η «δημοκρατία» της γερμανο-εξαρτούμενης Ε.Ε. 

Η εξαθλίωση σε όλο της το μεγαλείο. 

Η «πρΟΤΑση», όλο αυτό το χρονικό διάστημα από την έναρξη της υποδούλωσης της χώρας μας από τα «μηνημόνια» της ελληνικής και ξένης ολιγαρχίας, έχει υποστηρίξει ότι, η λύση στο ασφαλιστικό πρόβλημα είναι η επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, δηλαδή, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες θα μειώσουν την ανεργία και θα δώσουν τις απαραίτητες εισφορές στο κράτος. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν οι σημερινοί εργαζόμενοι να διασφαλίΣουν και να διασφαλίΖουν τις συντάξεις των ελλήνων πολιτών.

Η Αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης ΟΦΕΙΛΕΙ, κάτω από το μεγάλο Ο Χ Ι προς τους τοκογλύφους, να εμπεριέχει και να διευκρινίζει ρητά και ξεκάθαρα τα ακόλουθα:
  • Ακύρωση του «ποσοτικού στόχου» του 3ου Μνημονίου (στο Ν. 4336/2015) για τη μείωση της κρατικής δαπάνης για τις συντάξεις, ύψους 2,3 δισ. Ευρώ. 
  • Καμία μείωση της χρηματοδότησης του κράτους προς τα ασφαλιστικά ταμεία. 
  • Αναστολή ψήφισης κάθε νέας ρύθμισης που αφορά το συνταξιοδοτικό 
  • Άμεση κατάργηση των Ν. 3863/2010, 3865/2010, 4093/2012, 4336/2015 και 4337/2015 
  • Άμεση επιστροφή των πόρων που έχουν απωλέσει τα ταμεία με το «κούρεμα» των αποθεματικών τους (“PSI” = 26 δισ. Ευρώ) με ταυτόχρονη ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων (τουλάχιστον κατά 40 δισ. ευρώ = απώλειες περιόδου 2010 – 2015 λόγω μνημονιακών πολιτικών). 
Όλα τα παραπάνω, έχουν στερήσει μέχρι σήμερα από το ασφαλιστικό μας σύστημα πόρους πάνω από 70 δισ. ευρώ, τα οποία θα πρέπει να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ…ΧΘΕΣ από τους «δανειστές».
Σε αντίθετη περίπτωση, η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ από τη γερμανική ένωση – όπως έχουμε και στο πρόσφατο παρελθόν υποστηρίξει – είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ και ΣΩΤΗΡΙΑ.

Είναι εφικτός ο άμεσος στόχος για ΜΗ συμφωνία στις 18 Απριλίου, στις 22 Απριλίου ή οποτεδήποτε οι αποικιοκράτες αποφασίσουν και διατάξουν.

Επιπλέον, θα πρέπει συγχρόνως, το συνδικαλιστικό κίνημα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να αποκτήσει σχέδιο για την προστασία των εργαζομένων, όραμα για να συσπειρώσει τους εργαζόμενους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και πλάνο αντίδρασης στην λαίλαπα των νομοσχεδίων που θα έλθουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σπασμωδικές κινήσεις με μεμονωμένες 24ωρες απεργίες αποσυντονίζουν και αποσυσπειρώνουν τους εργαζόμενους, δημιουργούν κλίμα απογοήτευσης και τελικά πετυχαίνουν την εξυπηρέτηση συμφερόντων της εκάστοτε κυβέρνησης.

Σαν «πρΟΤΑση» πιστεύουμε στο συνδικαλιστικό κίνημα, στην απεργία ως μοναδικό μέσο αντίδρασης του εργαζόμενου και ευελπιστούμε ο αγώνας να αποκτήσει όραμα και νόημα. 

Η Ελλάδα πρέπει – ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ – να βροντοφωνάξει Ο Χ Ι στις απειλές των τοκογλύφων – απατεώνων.

Η οικονομική ΚΑΤΟΧΗ της χώρας πρέπει να σταματήσει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ. Με ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ.

πρΟΤΑση