8 Μαρ 2016

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΝΑ ΜΗ ΔΙΝΟΥΝ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ (έγγραφο)

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Απίστευτο και όμως αληθινό !
Δήμαρχος της Ηλείας έστειλε επίσημο έγγραφο στα νοσοκομεία , Πύργου , Αμαλιάδας και στο ΚΥ Γαστούνης κάνοντας συστάσεις και προτρέποντας το ιατρικό προσωπικό να μη χορηγεί εύκολα αναρρωτικές άδειες στους εργαζόμενους του δήμου του !
Η σουρεαλιστική επιστολή εστάλη σήμερα από τον δήμαρχο Πηνειού Ηλείας Αλέξιο Καστρινό και σύμφωνα με τις καταγγελίες των γιατρών στο www.apokalypseis.com, αποτελεί πρωτοφανές μνημείο ανευθυνότητας ενός αιρετού εκπροσώπου της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και προσβολής κατά του ιατρικού και επιστημονικού προσωπικού των τριών υγειονομικών μονάδων της Ηλείας.
Προσβάλει επίσης και το σύνολο των εργαζομένων στον δήμο Πηνειού καθώς εμμέσως πλην σαφώς τους εμφανίζει ως …κοπανατζήδες από την εργασία τους με το πρόσχημα της ασθένειας.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠ: 2849 έγγραφο του δήμου Πηνειού Ηλείας :

« Παρατηρείται το φαινόμενο της διαρκούς χρήσης, εκ μέρους των υπαλλήλων μας , βεβαιώσεων προκειμένου να τους χορηγηθεί αναρρωτική άδεια.
Παρακαλούμε θερμά όπως εξετάζετε κάθε περιστατικό με ιδιαίτερη προσοχή και εκδίδετε σχετικές βεβαιώσεις ασθενείας με φειδώ , καθώς γίνεται αλόγιστη χρήση αυτών προκειμένου να χορηγούνται άδειες στο προσωπικό του δήμου μας.
Παρακαλώ να μην υπάρξει οποιαδήποτε παρερμηνεία του εγγράφου καθώς δεν έχουμε πρόθεση να θίξουμε την επιστημονική σας κατάρτιση ούτε τον τρόπο με τον οποίον εξασκείτε το λειτούργημά σας. Αποκλειστική πρόθεσή μας είναι ο έλεγχος στην χρήση αναρρωτικών αδειών.»
Οι γραπτές οδηγίες του δημάρχου Πηνειού , προς το ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων Πύργου, Αμαλιάδας και του ΚΥ Γαστούνης, αναμένονται εντός των προσεχών ωρών να προκαλέσουν και την επίσημη αντίδραση του συνδικαλιστικού οργάνου των ιατρών. –