8 Μαρ 2016

Δήμος Χαλανδρίου: Δυο μέρες γιορτής

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ. 2132023922

Χαλάνδρι 07/03/2016ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σάββατο 5 Μαρτίου, επτά και μισή. Από τέσσερα διαφορετικά σημεία του κέντρου της πόλης, μπουλούκια μασκαράδων ξεκινάνε για τη συνάντηση στον πεζόδρομο της Πλάτωνος. Οι Κορδελάτοι της Νάξου, ο σύλλογος των Ηπειρωτών, το Λύκειο Ελληνίδων και το Ίδρυμα Π. Ζήση. Οι περαστικοί και οι οδηγοί των αυτοκινήτων φωτογραφίζουν το πολύχρωμο τσούρμο, δέχονται αδιαμαρτύρητα να μουτζουρωθούν και εύχονται χρόνια πολλά. Λίγο πριν τις οχτώ η πομπή καταλήγει στην πλατεία, όπου την υποδέχονται πάνω από χίλιοι αδημονούντες για ξεφάντωμα και μαζί τους οι σύλλογοι των Ποντίων και των Κρητών, μια μεγάλη φωτιά, η τσίκνα απ’ τα σουβλάκια που ήδη ψήνονται, οίνος και εκλεκτά αποστάγματα σταφυλής και φυσικά, το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής με τους Γιάννη Παυλόπουλο (βιολί), Θοδωρή Τασούλα (κλαρίνο), Κώστα Παπαπροκοπίου (λαούτο) και Γιάννη Γευγελή (κρουστά).
Την πρώτη ώρα τα μέλη των συλλόγων παρουσιάζουν αποκριάτικα δρώμενα από διάφορες περιοχές και μετά το γλέντι αρχίζει… Γύρω από τη φωτιά, ένα πολύχρωμο γαϊτανάκι μασκαράδων ξεδιπλώνει τις χορευτικές του ικανότητες. Η μουσικοί μας ξεναγούν με δεξιοτεχνία σ’ όλες της περιοχές της Ελλάδας και η συμμετοχή των χορευτών κάθε ηλικίας είναι εντυπωσιακή. Ιδιαίτερη ήταν φέτος η παρουσία νέων ανθρώπων και των μελών των εθνικοτοπικών και πολιτιστικών συλλόγων του Χαλανδρίου. Μαζί τους διασκέδασαν ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, οι αντιδήμαρχοι, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι και ο εκπρόσωπος της πρεσβείας της Παλαιστίνης κ. Muhanad Jarrar. Το γλέντι κράτησε μέχρι τα μεσάνυχτα και το ραντεβού ανανεώθηκε για του χρόνου. 
Την Κυριακή 6 Μαρτίου τη σκυτάλη παρέλαβαν οι μικροί συμπολίτες μας και η Φιλαρμονική του Δήμου. Δυο πομπές μασκαρεμένων μαθητών των δημοτικών σχολείων ξεκίνησαν από το 1ο και το 2ο δημοτικό και με επικεφαλής τη Φιλαρμονική, διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους και συναντήθηκαν στην πλατεία. Η λάτιν μουσική ξεσήκωσε και σχεδόν εξάντλησε πιτσιρίκια και γονείς. 


Ήταν δυο μέρες χαράς και η συμμετοχή των δημοτών απέδειξε ότι ο δημόσιος χώρος πρέπει να αξιοποιηθεί ακόμα περισσότερο και να καθιερωθεί σαν τόπος συνάντησης, γνωριμίας και καλλιτεχνικής έκφρασης.

Ευχαριστούμε πολύ τους συλλόγους της πόλης, τους μουσικούς της Φιλαρμονικής μας και τους εργαζόμενους του Δήμου, που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να χαρούμε μαζί τις Απόκριες.

Το Γραφείο Τύπου