9 Μαρ 2016

Δήμος Ρόδου: Σε ιδιώτες η καθαριότητα.

Δεκτή σχεδόν ομοφώνως έκανε χτες η οικονομική επιτροπή του Δήμου Ρόδου κατά την συνεδρίασή της, την εισήγηση της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, σχετικά με τον διαγωνισμό για την ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτη.
Συγκεκριμένα, χτες συζητήθηκε η απόφαση της επιτροπής αξιολόγησης για την ανάθεση της εργασίας: «Εργασίας Αποκομιδής και μεταφοράς Απορριμμάτων και Ογκωδών Αντικειμένων, Μηχανικής και Χειρωνατικής Σάρωσης και Αποψιλώσεων Κοινοχρήστων Χώρων περιόδου 2016-2018». Όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος που έφερε την εισήγηση κ. Μιχάλης Παλαιολόγου:
«Η επιτροπή αξιολόγησης άνοιξε τις τεχνικές προσφορές σε πρώτη φάση. Τελικά, προκρίθηκε η ανάθεση στην εταιρεία ανακύκλωσης ΤΕΧΑΝ ενώ απορρίφθηκαν οι προσφορές των εταιρειών ΟΙΚΟ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και Helesis. Στις επόμενες 10 ημέρες αναμένεται να αναρτηθούν τα αποτελέσματα στο ‘Διαύγεια’ και κατόπιν να ανοιχτούν και οι οικονομικές προσφορές. Ευελπιστούμε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά».
Να σημειωθεί πως την σχετική εισήγηση δεν ψήφισε κατά την χτεσινή διαδικασία η κ. Ελπίδα Ατσίδη.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ  ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Κατά την ίδια συνεδρίαση απορρίφθηκε ομοφώνως η πρόταση του συλλόγου των εργαζομένων για προμήθεια σε α) γάλα β) παροχή ατομικής προστασίας και γ) ιατρικής περίθαλψης ύψους 400.000 ευρώ. Όπως τόνισε στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος οικονομικών και πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Ρόδου κ. Γιάννης Περδίκης: «Η πρότασή μου είναι να γίνει δεκτή η παροχή ατομικής προστασίας σε είδη ρουχισμού για κάποιους εργαζόμενους του δήμου. Όσον αφορά τα άλλα δύο αιτήματα, είναι αρνητική. Άλλωστε τα τελευταία έξι χρόνια, δεν υπήρχαν ανάλογες πιστώσεις γι αυτά τα αιτήματα». Τελικά έγινε δεκτή η πρόταση του κ. Περδίκη για την παροχή ειδών ρουχισμού σε μερίδα του προσωπικού.