21 Φεβ 2016

«Παράνομες τοποθετήσεις προϊσταμένων στον Δήμο Βόλου»

Παράνομες αποφάσεις για την τοποθέτηση προϊσταμένων στον δήμο Βόλου καταγγέλλει e-αναγνώστης της aftodioikisi.gr, τεκμηριώνοντας με στοιχεία τα όσα περιγράφει στην επιστολή του.
«Ο νόμος στον Δήμο Βόλου εφαρμόζεται κατά το δοκούν (για να ικανοποιήσει τις πελατειακές σχέσεις),  όλες οι Αποφάσεις ορισμών προϊσταμένων από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως σήμερα είναι παράνομες. Αν οι υπάλληλοι που έπρεπε να γίνουν προϊστάμενοι διεκδικήσουν τα επιδόματα των θέσεων ευθύνης  καθώς και οι Δημότες που έχουν έννομο συμφέρον από τις αποφάσεις των προϊσταμένων θα τα πληρώσει ο Αχιλλέας Μπέος από την τσέπη του ή ο Δήμος και κατά επέκταση όλοι οι Δημότες του Βόλου;», καταλήγει ο ίδιος.

Αναλυτικότερα, η επιστολή του e-αναγνώστη της aftodioikisi.gr :
«Πρώτη φορά μετά από 16 μήνες διοίκησης του δήμου από την παρούσα Δημοτική Αρχή, την βλέπουμε να επικαλείται τον νόμο και να κάνει άμεσα σαρωτικές μετακινήσεις προϊσταμένων ώστε να μην γίνει προϊσταμένη στην Διεύθυνση Προγραμματισμού μια άμεση συνεργάτιδα του Γενικού Διευθυντή του Δήμου (ο οποίος έχει μεγάλη κόντρα με τον Αχιλλέα Μπέο). 
Συγκεκριμένα με την Α.Π. 15040/19-2-2016 Απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου στο 6 εδάφιο επικαλείται τον νόμο και ορίζει τον συγκεκριμένο υπάλληλο κατηγορίας ΤΕ προϊστάμενο της Διεύθυνσης με το αιτιολογικό «ελλείψει Προϊσταµένων κατηγορίας ΠΕ µε πραγµατικό βαθµό τουλάχιστον Γ’».
Επειδή ο νόμος ισχύει εδώ και 8 χρόνια αλλά η Δημοτική Αρχή από την αρχή της θητείας της, όρισε προϊσταμένους όποιους ήθελε χωρίς να έχουν τις προϋποθέσεις και τα προσόντα (και τους χορηγεί  και τα ανάλογα επιδόματα)και αδίκησε υπαλλήλους οι οποίοι έπρεπε να είχαν γίνει προϊστάμενοι.
Άρα ο νόμος στον Δήμο Βόλου εφαρμόζεται κατά το δοκούν (για να ικανοποιήσει τις πελατειακές σχέσεις),  όλες οι Αποφάσεις ορισμών προϊσταμένων από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως σήμερα είναι παράνομες. Αν οι υπάλληλοι που έπρεπε να γίνουν προϊστάμενοι διεκδικήσουν τα επιδόματα των θέσεων ευθύνης  καθώς και οι Δημότες που έχουν έννομο συμφέρον από τις αποφάσεις των προϊσταμένων θα τα πληρώσει ο Αχιλλέας Μπέος από την τσέπη του ή ο Δήμος και κατά επέκταση όλοι οι  Δημότες του Βόλου;»
http://www.aftodioikisi.gr/, 21/2/2016