19 Φεβ 2016

Παν. Κουρουμπλής: «ΔΕΝ θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο»

Καθησυχαστικός ήταν ο Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, διαβεβαιώνοντας τους Δημοσίους Υπαλλήλους και κυρίως τους εργαζόμενους των ΚΕΠ, πως δεν κινδυνεύουν με απόλυση, από την επικείμενη εφαρμογή του μεγαλόπνοου σχεδίου του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α., για την ηλεκτρονική διασύνδεση Φορέων και Οργανισμών του Δημοσίου.

Ειδικότερα, ο κ. Κουρουμπλής αναφερόμενος σήμερα στην Κρατική Τηλεόραση, στην προωθούμενη διαλειτουργικότητα του Δημοσίου, τόνισε πως, κατά την εφαρμογή της μεγάλης αυτής καινοτομίας «ο πολίτης δεν θα χρειάζεται καν να πηγαίνει στα ΚΕΠ και σ' άλλες Υπηρεσίες του Δημοσίου», προκαλώντας τη δημοσιογραφική ερώτηση, εάν αυτό ενδέχεται να οδηγήσει σε απολύσεις.

Ο Υπουργός απέκλεισε κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο, τονίζοντας πως, ήδη το Δημόσιο είναι υποστελεχωμένο και πως, οι Δημόσιοι Υπάλληλοι με αντικείμενο εργασίας την πρόβλεψη της διαλειτουργικότητας του Δημοσίου και τη διεκπεραίωση - διακίνηση τέτοιων εγγράφων θα απασχοληθούν σε τομείς που υπάρχουν ελλείψεις.

"Αυτό έπρεπε να έχει γίνει εδώ και 15 χρόνια. Είναι κάτι που το παρακολουθώ στενά. Προχωρούμε στο Μητρώο των Πολιτών πάνω στο οποίο θα στηριχτεί η διαλειτουργικότητα των βάσεων δεδομένων του Δημοσίου. Αυτό σημαίνει πως, 11.000.000 δικαιολογητικά και πιστοποιητικά που διακινούνται έγχαρτα. 

Το κόστος σε εργατοώρες, είτε του πολίτη, είτε του Κράτους, είναι ανυπολόγιστο. Αυτό θα γίνεται οίκοθεν, μέσω κομπιούτερ. Ο στόχος είναι αυτό να γίνει μέσα στο ’16. 

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί και ο δάσκαλος να μπαίνει στο Δημοτολόγιο, να παίρνει την πληροφορία και να γράφει το παιδί. 

Αυτό είναι μία πολύ μεγάλη παρέμβαση αντιγραφειοκρατική, σε συνδυασμό δε με με την διάταξη που έχουμε καταθέσει στο νομοσχέδιο του κ. Βερναρδάκη, που συνιστούμε την Εθνική Επιτροπή Κωδικοποίησης της Νομοθεσίας και Διοικητικής Διαδικασίας, θα περιοριστεί σημαντικά η πολυνομία. Η Ε.Ε., μάλιστα. θεωρεί πως, αυτά έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και πολλά χρόνια. 

Κανείς δεν θα χάσει την δουλειά του μ' αυτήν τη μεταρρύθμιση θα έχουν γίνει κατακλυσμιαίες αλλαγές χωρίς να μειωθούν οι θέσεις εργασίας στο Δημόσιο", απάντησε αναλυτικά ο κ. Κουρουμπλής.

http://www.poli-politiki.gr/, 18/2/2016