17 Φεβ 2016

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ»: Απεργία την Τετάρτη 17 και το Σάββατο 20 Φλεβάρη

Με δυο 24ωρες απεργίες την Τετάρτη 17 και το Σάββατο 20 Φλεβάρη το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχείρηση «Αρβανιτίδης ΑΕΕΕ» κλιμακώνει τον αγώνα διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας και την πλήρη ενημέρωση για την πορεία της εταιρείας και το μέλλον των εργαζομένων. Μάλιστα, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων καλεί την Τετάρτη 17 Φλεβάρη σε συγκέντρωση στο γήπεδο του ΠΑΟΚ στις 10 το πρωί και το Σάββατο 20 Φλεβάρη σε συγκέντρωση στον πεζόδρομο Καλαμαριάς επίσης στις 10 το πρωί.

Το σωματείο στην ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Η εταιρεία "Αφοί Καρυπίδη ΑΕΕΕ" στα πλαίσια της όξυνσης των ανταγωνισμών των μεγάλων αλυσίδων super market, σπάει τη συμφωνία με τη "Μαρινόπουλος ΑΕ". Το αβέβαιο μέλλον της επιχείρησης, η ανασφάλεια που νιώθουν οι συνάδελφοι για τις θέσεις εργασίας έχουν δημιουργήσει μια αφόρητη κατάσταση. Σε αυτήν τη δύσκολη καμπή δεν υποχωρούμε στις αυταπάτες που μας καλλιεργούν, δεν λυγίζουμε στην τρομοκρατία της.

Δεν μπορούμε πια να ανεχθούμε την κοροϊδία της. Δεν πρέπει να υποχωρήσουμε στις απαιτήσεις της να δουλεύουμε απλήρωτοι. Δεν φέρουμε ευθύνη για τις επιλογές της, που για ακόμη μια φορά καλούμαστε να τις πληρώσουμε ακριβά.

Διεκδικούμε:

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας (Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου και επιδόματος αδείας).

Τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας.

Την πλήρη ενημέρωση για την πορεία της εταιρείας και το μέλλον των εργαζομένων.

Καλούμε το υπουργείο Εργασίας με τις υπηρεσίες του να σταματήσει να ανέχεται και να καλύπτει την εταιρεία και να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι απαντάμε δυναμικά με αγωνιστικές κινητοποιήσεις με δύο 24ωρες απεργίες».