16 Ιαν 2016

"Βόμβα"! Κλείνει το εργοστάσιο της Softex – Στο δρόμο 200 εργαζόμενοι!

Ακόμη ένα πλήγμα για χιλιάδες οικογένειες. 
Η Softex αποφάσισε να κλείσει το εργοστάσιό της στην Αθήνα και αφήσει στο δρόμο 200 εργαζόμενους. 

Οργή από το υπουργείο Εργασίας.

Η πολυεθνική Bolton Group αποφάσισε να κλείσει οριστικά το εργοστάσιο της Softex (Αθηναϊκή Χαρτοποιία), με αποτέλεσμα την απόλυση των περίπου 200 εργαζομένων.

Αφορμή για την απόφαση της εταιρείας στάθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τον περασμένο Ιούλιο στο εργοστάσιό της στο Βοτανικό. Στα προβλήματα παραγωγής που προκάλεσε η πυρκαγιά, προστέθηκε και η πολύ χαμηλή αποζημίωση που πήρε η εταιρεία από τις ασφαλιστικές.

Το κλείσιμο του εργοστασίου προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του υπουργείου Εργασίας, που κατηγόρησε την πολυεθνική πως χρησιμοποιεί τη φωτιά στο εργοστάσιο του Βοτανικού ως πρόσχημα για να αφήσει στο δρόμο 200 οικογένειες.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας

Πληροφορηθήκαμε ότι η πολυεθνική εταιρεία Bolton Group με έδρα την Ιταλία, που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Bolton Hellas Aebe, αποφάσισε να κλείσει οριστικά το εργοστάσιο της Softex (Αθηναϊκή Χαρτοποιία), δημιουργώντας ένα καίριο πλήγμα στην ελληνική βιομηχανία και αφήνοντας στον δρόμο όλους τους εργαζόμενους, περίπου 200.
Αφορμή ήταν η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις αρχές Ιουλίου 2015 σε μία μονάδα του εργοστασίου της SOFTEX που δημιούργησε προβλήματα στη παραγωγή. Οι ασφαλιστικές εταιρείες με διάφορες δικαιολογίες και καθυστερήσεις αποφάσισαν να αποζημιώσουν με ένα πολύ μικρό ποσό την εταιρεία. Αυτό αποτέλεσε το "πρόσχημα", έτσι ώστε αντί να διορθωθεί το πρόβλημα και να συνεχίσει την λειτουργία της η Softex και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, να προχωρήσει η μητρική εταιρεία στο κλείσιμο της μεγαλύτερης ελληνικής βιομηχανίας προϊόντων χάρτου.
Το Υπουργείο Εργασίας καταγγέλλει την πολυεθνική εταιρεία και δηλώνει ότι σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση της Softex, θα εξαντλήσει κάθε νόμιμη δυνατότητα προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να συνεχίσει η λειτουργία του εργοστασίου και η διατήρηση των θέσεων εργασίας. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η Ελλάδα δεν είναι πια η χώρα της αυθαιρεσίας σε βάρος της οικονομίας και της εργασίας. 

Φωτογραφία Eurokinissi

http://www.newsit.gr/, 15/1/2016