26 Ιαν 2016

Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στο Δήμο Πεντέλης

Mε πρωτοβουλία του Δημάρχου Πεντέλης κ. Δημητρίου Στεργίου-Καψάλη, στα πλαίσια της προώθησης της πνευματικής και πολιτιστικής ζωής της πόλης, ιδρύθηκε και ξεκινά το «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Πεντέλης».

Σκοπός του θεσμού, πέρα από την πρόσβαση στη γνώση, είναι ο άνθρωπος να αποκτά διέξοδο στην απομόνωση και στον ατομικισμό της σημερινής εποχής καθώς και να ανοίγονται νέοι ορίζοντες νοοτροπίας και συμπεριφοράς.

Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο, όπως λέει και ο τίτλος του, είναι ανοικτό σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας, κοινωνικοοικονομικής κατάστασης και μορφωτικού επιπέδου.

Τα θέματα των διαλέξεων θα επιλέγονται από την Οργανωτική – Επιστημονική Ομάδα και οι διαλέξεις θα παρουσιάζονται από καταξιωμένους επιστήμονες και εκπαιδευτικούς που έχουν τη διάθεση να μοιραστούν τη γνώση τους.

Η Εναρκτήρια Διάλεξη με θέμα «Πεντέλη: Χθες… Σήμερα… Αύριο» και ομιλητή το Δήμαρχο Πεντέλης κ. Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 18.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων (Οδός 17 Νοέμβρη & Αγίου Γεωργίου, Μελίσσια).

Συνημμένα: