11 Ιαν 2016

Ενωτική αγωνιστική κινητοποίηση των συνταξιούχων για την υπεράσπιση της ζωής και της αξιοπρέπειας

10 Γενάρη  2016



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τρέχοντας ασθμαίνως να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του τρίτου μνημονίου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατέθεσε με την είσοδο του νέου χρόνου τις προτάσεις για την αποδόμηση του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος και την περικοπή των συντάξεων.
Οι προτάσεις αυτές που θα τεθούν προς διαπραγμάτευση με τους δανειστές και όπως δέχονται και κυβερνητικοί παράγοντες, το αποτέλεσμα δεν μπορεί να προκαθορισθεί, βάζει ταφόπετρα στο ασφαλιστικό σύστημα όπως το γνωρίζαμε γιατί:
· λεηλατεί ακόμα περισσότερο τις ήδη μειωμένες συντάξεις των συνταξιούχων, μέσα από τον επαναϋπολογισμό τους με βάση τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης!!!!!
· εξαφανίζει τα επικουρικά ταμεία,
· δεν εξασφαλίζει την χρηματοδότηση του σε μια βιώσιμη προοπτική,
· μειώνει δραματικά τις συντάξεις των νέων συνταξιούχων, μέσα από την αλλαγή του ποσοστού αναπλήρωσης,
· αλλάζει το χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος από αναδιανεμητικό σε κεφαλοποιητικό και ανοίγει το δρόμο στην ιδιωτική ασφάλιση.
· Καταργεί το ΕΚΑΣ
· Η κατώτερη σύνταξη αντικαθίσταται από την περιβόητη «εθνική σύνταξη» και από 487 Ευρώ γίνεται 384 Ευρώ,
· Αυξάνει δραματικά τις εισφορές των αγροτών των αυταπασχολούμενων και βιοτεχνών

Η δέσμευση της κυβέρνησης για περικοπή της χρηματοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος κατά 3,6 δις Ευρώ για το 2016-2017 προκειμένου να αποπληρωθεί ένα παράνομο χρέος, είναι ο βασικός στόχος των επιλογών αυτών.

Καμιά επικοινωνιακή τακτική και κανένας κοινωνικός αυτοματισμός, δεν πρόκειται να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους από την ανάγκη της αντίστασης για να μην περάσουν αυτές οι πολιτικές. Για να:

· Πάρουμε πίσω αυτά που διαχρονικά μας κλέψαμε από τα αποθεματικά των ταμείων
· Για να υπάρξει σταθερή κρατική χρηματοδότηση του συστήματος, αναζήτηση και εξασφάλιση νέων πόρων που θα δίνουν μακροχρόνια βιωσιμότητα στο ασφαλιστικό σύστημα
· Για την επαναφορά των συντάξεων στα πρό των μνημονίων επίπεδα
· Για την ισότητα μεταξύ παλαιών και νέων συνταξιούχων
· Για να κτυπηθεί αποφασιστικά και όχι στα λόγια, η ειφοροδιαφυγή και η μάστιγα της μαύρης εργασίας
· Για να διαγραφεί το παράνομο και απεχθές χρέος
· Για να υπάρξει μείωση της ανεργίας, μέσα από την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, που θα στηρίξει τα ασφαλιστικά ταμεία

Σε αυτή τη μάχη των μαχών δεν μπορεί να λείψει κανένας. Αυτή η μάχη πρέπει να κερδηθεί.
Η Πρωτοβουλία συνταξιούχων καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων, των αυταπασχολούμενων να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός μεγάλου, μαζικού, μαχητικού κοινωνικού μετώπου για την αποτροπή της καταστροφής του ασφαλιστικού συστήματος.
Η πρωτοβουλία συνταξιούχων θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της κάθε πρωτοβουλία σε αυτή τη κατεύθυνση.
Πρώτο βήμα το συλλαλητήριο που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ το Σάββατο 16 Γενάρη στις 12.00, στην Ομόνοια. Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να δώσουν  δυναμικό παρόν.
                                 Η Γραμματεία της Πρωτοβουλίας Συνταξιούχων