27 Ιαν 2016

Πέμπτη 28/1: Κατάληψη του δημαρχείου Πειραιά- Γενική Συνέλευση των εργαζομένων

Κοινή ανακοίνωση – κάλεσμα των συλλόγων και σωματείων εργαζομένων του Δήμου Πειραιά: Κατάληψη – Γενική Συνέλευση, Πέμπτη 28 Γενάρη, ώρα 10πμ., είσοδος δημαρχείου Πειραιά (πλ. Κοραή).
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι... Το γεγονός ότι συνεχίζεται για έβδομη χρονιά η πολιτική των βάρβαρων νεοφιλελεύθερων πολιτικών των μνημονίων προμηνύει μια ακόμη ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τα μεσαία στρώματα, τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Στο πλαίσιο των μνημονιακών υποσχέσεων εντάσσεται και το νέο μισθολόγιο που πέρασε αιφνιδιαστικά σε μια νύχτα η κυβέρνηση σε συνέχεια του προηγούμενου και το νέο σύστημα αξιολόγησης δομών και προσωπικού που θα κατατεθεί, αλλά και η πρόταση των μεταρρυθμίσεων του ασφαλιστικού συστήματος που έχει θέσει η κυβέρνηση προς διαπραγμάτευση με τους δανειστές.
Μετά την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η κυβέρνηση επιχειρεί με την (αντι)ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προτείνει, να δώσει την χαριστική βολή στο ασφαλιστικό σύστημα.
Μετατρέπεται ο χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος από κοινωνικός, αλληλέγγυος και αναδιανεμητικός σε ανταποδοτικό με σαφή στόχο να γίνει πλήρως κεφαλαιοποιητικός, οδηγώντας αυτούς που αντέχει ακόμα η τσέπη τους στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.
Θα υπάρξουν νέες δραματικές μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις από τον τρόπο υπολογισμού που εισάγει η πρόταση «απορύθμισης» της κυβέρνησης κυρίως σε αυτούς που θα συνταξιοδοτούνται από 1/1/2016, μετατρέποντας τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι... Η εμπειρία των προηγούμενων χρόνων μας έδειξε ότι για να έχουν αποτέλεσμα οι αγώνες μας πρέπει να δημιουργήσουμε καλύτερους και κυρίως μαζικότερους όρους για να δώσουμε την μάχη των μαχών για το ασφαλιστικό, που καταδικάζει τη δική μας τη γενιά αλλά και τη γενιά των παιδιών μας.
Χρειάζεται ενότητα, αποφασιστικότητα και αγωνιστικότητα από όλους ώστε να ορθώσουμε τείχος προστασίας για το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ.
Τα Διοικητικά Συμβούλια και των πέντε Συλλόγων – Σωματείων Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποίησαν αποφάσισαν την μάχη να την δώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και σας καλούν την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016, στις 10:00 το πρωί στην είσοδο του Δημαρχείου Πειραιά (πλατεία Κοραή) σε ΚΑΤΑΛΗΨΗ – ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για το ασφαλιστικό, υλοποιώντας την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ που έχει προκηρύξει την συγκεκριμένη ημέρα ως Πανελλαδική ημέρα Καταλήψεων Δημαρχείων – Γενικών Συνελεύσεων.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!