2 Ιαν 2016

ΕΝΥΠΕΚΚ: ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2016!!

2016: Έτος ανατροπής και εθνικής επανεκκίνησης

Η ΕΝΥΠΕΚΚ εύχεται σε όλους τους συμπατριώτες του εσωτερικού και του απόδημου Ελληνισμού Υγεία, Αξιοπρεπή Εργασία και επαρκείς για την κάλυψη των αναγκών της σύγχρονης ζωής αποδοχές.

Ελπίζουμε το 2016 να είναι χρόνος κατάργησης των Μνημονίων και των μεσομακροπρόθεσμων μηχανισμών που αυτά εγκαθιδρύουν και που μεταβάλλουν τη χώρα μας σε μια περιφερειακή, εξαρτημένη και συμπληρωματική προς τις κεντροευρωπαϊκές χώρες οικονομία και κοινωνία.

Προσβλέπουμε ότι η ελπίδα του αυτοπροσδιορισμού και της νέας χάραξης της πορείας της πατρίδας κατά τα συμφέροντα των πολιτών της θα κατακλύσει πάλι τις καρδιές των Ελλήνων, θα ξεπεράσει τις εύλογες απογοητεύσεις και θα δώσει προοπτική και όραμα στη Νέα Γενιά η οποία σήμερα, με τη συρρίκνωση και την απαξίωση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, παίρνει τον δρόμο της μαζικής μετανάστευσης ενισχύοντας άλλες ανταγωνιστικές προς την πατρίδα οικονομίες.

Τώρα που ολοκληρώνεται η μνημονιακή μετάλλαξη του κυρίαρχου πολιτικού προσωπικού, είναι ανάγκη ο λαός και η νεολαία να πάρουν την υπόθεση της πατρίδας στα χέρια τους. Απ’αυτούς θα ξεκινήσει και πάλι η δύσκολη διαδικασία της εθνικής επανεκκίνησης, χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις για τη φύση και τον χαρακτήρα της ΕΕ και της ΟΝΕ.

Και μπορεί μεν σήμερα η σκληρή νεοφιλελεύθερη αλλοτρίωση να διαπερνά όλες τις χώρες της ΕΕ και να ευτελίζει κάποτε ελπιδοφόρα Κινήματα και πολιτικές δυνάμεις, η κοινωνική όμως συνειδητοποίηση για το αδιέξοδο αυτής της πολιτικής θα οδηγήσει σύντομα σε συνταρακτικές αλλαγές.

Η φύση, η πολιτική και η κοινωνία αποστρέφονται τα κενά που σύντομα θα καλυφθούν με νέες ελπιδοφόρες και ενωτικές πρωτοβουλίες, οι οποίες θα ανακόψουν την πορεία υποβάθμισης της χώρας και θα της δώσουν τη θέση που της αξίζει στον σύγχρονο κόσμο.

Χ Ρ Ο Ν Ι Α Π Ο Λ Λ Α ! !

Αλέξης Π. Μητρόπουλος
Πρόεδρος ΕΝΥΠΕΚΚ