10 Ιαν 2016

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Προϊστάμενος υπουργείου χρέωσε στο δημόσιο οδοιπορικά 20.000 χιλιομέτρων με το ΙΧ του

Είναι μια τις απίστευτες υποθέσεις που αναδεικνύουν την κακοδαιμονία του ελληνικού δημοσίου​.
Σύμφωνα με έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ο Προϊστάμενος που υπηρετεί σε υποδιεύθυνση ζωικής παραγωγής στη Θεσσαλονίκη (υπάγεται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης) εμφάνισε παραστατικά στην υπηρεσία του από τα οποία προέκυπτε ότι είχε πραγματοποιήσει για υπηρεσιακές ανάγκες την διετία 2012-2014 εκτός έδρας μετακινήσεις με το ΙΧ του που ξεπερνούσαν τα 65.000 χιλιόμετρα.

Όμως από τον έλεγχο που διενήργησαν οι επιθεωρητές του δημοσίου προέκυψαν ανύπαρκτες,εκτός έδρας, μετακινήσεις δεκάδων χιλιάδων χιλιομέτρων (πάνω από 20.000 χιλιόμετρα) για τις οποίες ο Προϊστάμενος εισέπραξε παρανόμως ως οδοιπορικά από το δημόσιο 3.130 ευρώ.
Ο Προϊστάμενος της υποδιεύθυνσης ζωικής παραγωγής Θεσσαλονίκης κλήθηκε από τους επιθεωρητές του δημοσίου να προσκομίσει τις εγκρίσεις για τις μετακινήσεις εκτός έδρας με το ΙΧ του,αλλά και τα έγγραφα με τις καταστάσεις πληρωμής των οδοιπορικών αλλά και των ημερήσιων αποζημιώσεων.
Ο ίδιος δήλωσε ,εγγράφως,στους επιθεωρητές ότι από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Ιούλιο του 2014 είχε διανύσει με το ΙΧ του για υπηρεσιακές ανάγκες (υγειονομικοί έλεγχοι σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις για την αποτροπή μολυσματικών ασθενειών)65.614 χιλιόμετρα. Μάλιστα οι καταστάσεις με τις μετακινήσεις εκτός έδρας που κατέθεσε στην υπηρεσία του (3-6 ημέρες κάθε μήνα) είχαν θεωρηθεί από τους Προισταμένους της Γενικής Διεύθυνσης Ζωικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και έτσι έλαβε για οδοιπορικά και ημερήσιες αποζημιώσεις 22 μηνών 10.993 ευρώ(360-650 ευρώ το μήνα). Ωστόσο οι επιθεωρητές αμφισβήτησαν τα στοιχεία που προσκόμισε και με έγγραφό τους στη Γενική Διεύθυνση Οδικής Ασφάλειας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ζήτησαν να τους παρασχεθούν τα Δελτία Τεχνικού Ελέγχου του ΙΧ του και τα χιλιόμετρα που διήνυσε το όχημα το επίμαχο διάστημα (Αύγουστος 2012-Ιούλιος 2014).
Τα καταγραφέντα στο χιλιομετρητή του οχήματος διανυθέντα χιλιόμετρα ανέρχονταν μόλις σε 44.746 χιλιόμετρα και όχι 65.614 όπως εμφάνισε ο ίδιος. Άρα προέκυψε διαφορά 20.868 χιλιομέτρων τα οποία δηλώθηκαν ψευδώς από τον ίδιο ως μετακινήσεις εκτός έδρας. 
Και μάλιστα-όπως αναφέρουν οι Επιθεωρητές- χωρίς σε αυτά να συνυπολογιστούν οι όποιες προσωπικές η οικογενειακές χιλιομετρικές μετακινήσεις που έκανε με το όχημα του την ελεγχόμενη διετία.
Με βάση τα αποτελέσματα του ελέγχου οι Επιθεωρητές ζητούν να του ασκηθεί πειθαρχική δίωξη,και να επιστρέψει ως αχρεωστήτως καταβληθέντα οδοιπορικά ύψους 3.130 ευρώ αλλά και να του καταλογιστούν και τα ποσά των ημερήσιων αποζημιώσεων που έλαβε για τα εκτός έδρας που ανέρχονται σε περίπου 1000 ευρώ..