6 Δεκ 2015

Διαχείριση απορριμμάτων: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Τρίπολης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για διάστημα τριών μηνών, κηρύχθηκε ο Δήμος Τρίπολης, με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, ύστερα από σχετικό αίτημα της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μείζον ζήτημα της αποκομιδής και εναπόθεσης των απορριμμάτων. 

Η απόφαση ελήφθη, με σκοπό να προστατευθεί η δημόσια υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης, καθώς και για την προστασία του περιβάλλοντος από επικίνδυνη ρύπανση. 

Στην ίδια απόφαση, ο Δήμος καλείται να ορίσει τον κατάλληλο χώρο για προσωρινή αποθήκευση και μεταφόρτωση, που να πληροί όλες τις εκ του νόμου προϋποθέσεις, να ληφθούν μέτρα πυροπροστασίας στον χώρο, καθώς επίσης ορίζεται πως, η αποκατάσταση του χώρου θα γίνει ευθύνη του Δήμου Τρίπολης. 

Επιπλέον, στην απόφασή, του ο Περιφερειάρχης επισημαίνει πως, ο χώρος που έχει οριστεί και μισθωθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, για προσωρινή αποθήκευση και μεταφόρτωση των απορριμμάτων, δεν εμπίπτει εκ του νόμου στις αρμοδιότητες των υπηρεσιών της Περιφέρειας για να τον εγκρίνει και ως εκ τούτου δεν μπορεί η Περιφέρεια να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια σχετικά με τη συνέχιση ή μη της προσωρινής εναπόθεσης εκεί των απορριμμάτων του Δήμου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

http://www.poli-politiki.gr/, 5/12/2015