6 Δεκ 2015

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.: ΝΤ Χίου - Κήρυξη Στάση Εργασίας στις 7.12.2015

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίαση της 4ης Δεκεμβρίου 2015, ύστερα από αίτημα του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου και κάνοντας χρήση της εξουσιοδότησης του Γ.Σ.,
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙ
στάση εργασίας, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. του Νομού Χίου, τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015 από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου, για να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας-συμπαράστασης στο δάσκαλο και αιρετό του ΠΥΣΠΕ Χίου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΝΤ Χίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Μάρκο Σκούφαλο, στο Πρωτοδικείο Χίου.

Ο συνάδελφος σύρεται και πάλι στα δικαστήρια μετά την αναβολή της δίκης, ύστερα από μήνυση ιδιοκτήτη ΚΟΙΝΣΕΠ, επειδή εξέφρασε πολιτική άποψη στοιχειοθετημένη ενάντια στις ΚΟΙΝΣΕΠ. Εξέφρασε δημόσια τη γνώμη ως όφειλε προς το Χιώτικο λαό να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του ενάντια στη δράση και στη λειτουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ. Διεκδίκησε το δικαίωμα των εργαζομένων να εργάζονται με σταθερές εργασιακές σχέσεις, που απειλούνται από τις ΚΟΙΝΣΕΠ, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών δομών που προωθούνται και μέσω των ΚΟΙΝΣΕΠ.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.