24 Δεκ 2015

Έξω οι Μ.Κ.Ο και κάθε μορφής ιδιώτες από υπηρεσίες που πρέπει και μπορεί να είναιδημόσιες, καθολικές και δωρεάν

22/12/2015
Συνάδελφοι, στη χθεσινή συνεδρίαση του Ο.Κ.Π.Α. συζητήθηκε το θέμα της Μ.Κ.Ο. ¨ΕΔΡΑ¨ σχετικά με την ίδρυση του ψυχοπαιδαγωγικού κέντρου στο Δήμο Βριλησσίων.
Η διοίκηση του Ο.Κ.Π.Α. προσπαθούσε επί ώρες να μας πείσει ότι είναι για το ¨καλό¨ μας η είσοδος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα που αφορά παιδιά και όχι για το καλό της συγκεκριμένης Μ.Κ.Ο. που θα κερδίζει από το υστέρημα των πολιτών και δυνητικά θα βάλει ¨χέρι¨ και σε άλλες δομές όπως κρίκος, παιδικοί σταθμοί κλπ .
Η θέση μας είναι καθαρή:
Έξω οι Μ.Κ.Ο και κάθε μορφής ιδιώτες από υπηρεσίες που πρέπει και μπορεί να είναι δημόσιες, καθολικές και δωρεάν. Η λύση δεν είναι το ¨μικρότερο κακό¨ που πάντα θα φέρνει το μεγαλύτερο κακό, αλλά ο αγώνας μας , η διεκδίκησή μας, ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε δημόσιες δομές.
Στη συνεδρίαση είμαστε εκεί, όχι μόνο το ΔΣ του Συλλόγου αλλά και εργαζόμενοι , που με την καθοριστική παρέμβασή μας πετύχαμε να μην ψηφιστεί το θέμα και να μην περάσουν τα σχέδια για την ιδιωτικοποίηση.
Ξέρουμε ότι μπορεί να κερδίσαμε μια μάχη, αλλά πάντα θα παραμονεύουν για μια επόμενη προσπάθεια υλοποίησης των σχεδίων τους.

Τους λέμε λοιπόν : θα μας βρουν μπροστά τους και αντιμέτωπους σ΄ αυτά τα σχέδιά τους.