10 Δεκ 2015

Δημόσιο: Τι συμβαίνει με το επίδομα των 176 ευρώ – Καταγγελία εργαζόμενης στην aftodioikisi.gr

Την μη καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ από το Δήμο Νίκαιας-Ρέντη παρά την πρόσφατη δικαστική απόφαση καταγγέλλει η αναγνώστρια της aftodioikisi.gr και εργαζόμενη στο δήμο (σ.σ. το όνομά της είναι στη διάθεση της ιστοσελίδας). Παράλληλα, η υπάλληλος υποστηρίζει ότι τα χρήματα αυτά τα πήραν πρόσφατα οι μόνιμοι υπάλληλοι του Ρέντη.

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση έχει φτάσει στον Άρειο Πάγο και σύμφωνα με τη δικηγόρο που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους η απόφαση αναμένεται να βγει τον Απρίλιο του 2016. Πάντως, τον περασμένο Οκτώβριο η Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου αποφάσισε ότι δεν δικαιούνται το επίδομα των 176 ευρώ οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού με σύμβαση ορισμένου χρόνου καθώς και οι υπάλληλοι του παιδικού σταθμού Ζωγράφου.

Υπενθυμίζουμε ότι, το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά δικαίωσε τον πολυετή δικαστικό αγώνα των εργαζομένων του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη σχετικά με την καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ, ανοίγοντας το δρόμο για αντίστοιχες προσφυγές και αποφάσεις και για άλλους υπαλλήλους του Δημοσίου.

Πρόκειται για ένα ζήτημα ιδιαίτερης σημασίας, το οποίο αφορά περίπου 200.000 δικαιούχους, όχι μόνο εργαζόμενους σε ΟΤΑ, αλλά και γιατρούς, εκπαιδευτικούς, δικαστικούς και άλλους δημοσίους υπαλλήλους, στους οποίους δεν έχει καταβληθεί το συγκεκριμένο επίδομα.

Το συγκεκριμένο επίδομα καταβαλλόταν μεταξύ 2002 και 2006 σε δημοσίους υπαλλήλους, οι μόνιμοι εργαζόμενοι του συγκεκριμένου δήμου ωστόσο δεν το είχαν λάβει μέχρι την πρόσφατη δικαστική ετυμηγορία.

http://www.aftodioikisi.gr/, 10/12/2015