11 Νοε 2015

Ανακλήθηκε η παράνομη απόφαση για απόλυση εργαζομένης στην ICAP

Ανακλήθηκε η απόλυση της αναπληρώτριας γραμματέα του νεοσύστατου Συλλόγου Εργαζομένων ICAP OUTSOURCING SOLUTIONS μετά από αγώνα του Συλλόγου Εργαζομένων ICAP και του Συλλόγου Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού τομέα αλλά και με την παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Σε απόλυση μέλους προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής είχε προχωρήσει η εταιρεία ICAP OUTSOURCING SOLUTIONS κατά παράβαση της ισχύουσας εργατικής νομοθεσίας η οποία προστατεύει από την απόλυση μέλη της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής (ν. 1264/82). 
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ICAP σε ανακοίνωσή του ανέφερε «Είναι προφανές ότι ο συνδικαλισμός που περιφρουρεί τα εργασιακά δικαιώματα, ό,τι έχει απομείνει από αυτά, και εξασφαλίζει όρους διαφάνειας στις εργασιακές σχέσεις είναι ενοχλητικός. Επισημαίνουμε ότι κανένα παράπονο ως προς την πιστή εκτέλεση των καθηκόντων της συναδέλφου, την επάρκεια των ικανοτήτων της, την υψηλή της κατάρτιση αλλά και το ήθος την ακεραιότητα και την επαγγελματική της συμπεριφορά, για το οποία έχει αξιολογηθεί με άριστα από όλους τους προϊσταμένους της, εκφράστηκε ποτέ για την συγκεκριμένη εργαζόμενη. Η συνάδελφος έχει επίσης εκλεγεί μέλος Δ.Σ. του ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ. στις εκλογές που έγιναν μία ημέρα μετά την απόλυσή της.»

Σήμερα και μετά από αγώνα του Συλλόγου Εργαζομένων ICAP OUTSOURCING SOLUTIONS του Συλλόγου Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα αλλά και παρεμβάσεις του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, η εταιρεία ανακοίνωσε την ανάκληση της απόλυσης της συνδικαλίστριας και την άμεση επιστροφή της στην δουλειά.