11 Νοε 2015

Μήνυμα αλληλεγγύης για τη Γενική Απεργία 12/11/2015

Ευρωπαϊκή Συνδικαλιστική Ομοσπονδία των Δημόσιων Υπηρεσιών (EPSU)
Αλληλεγγύη στις ελληνικές συνδικαλιστικές οργανώσεις
Βρυξέλλες, 9 Νοεμβρίου 2015
Η Ευρωπαϊκή Συνδικαλιστική Ομοσπονδία των Δημόσιων Υπηρεσιών, στέλνει τους χαιρετισμούς και την αλληλεγγύη της προς τις συνδικαλιστικές συνομοσπονδίες της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της ΓΣΕΕ, για τη γενική απεργία που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Νοεμβρίου 2015.
Διαβιβάζουμε την υποστήριξή μας προς τις ελληνικές συνδικαλιστικές οργανώσεις και στον αγώνα τους για την αμφισβήτηση των πολιτικών που η Κυβέρνηση προτίθεται να εφαρμόσει ως μέρος της τελευταίας συμφωνίας διάσωσης.
Οι πολιτικές αυτές περιλαμβάνουν την αύξηση της έμμεσης φορολογίας, σημαντικές αλλαγές στο καθεστώς της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, την ιδιωτικοποίηση στρατηγικών τμημάτων του δημόσιου τομέα (ενέργεια, ύδρευση, λιμάνια και αεροδρόμια) καθώς και περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Συμφωνούμε, ότι οι πολιτικές αυτέ, είναι απλά μια συνέχιση της λιτότητας που δεν έχει συμβάλλει καθόλου στην προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα.
Οι εργαζόμενοι του Δημόσιου Τομέα έχουν έρθει αντιμέτωποι με μαζικές περικοπές στους μισθούς, μείωση των θέσεων εργασίας ενώ οι συνθήκες εργασίας έχουν υποβαθμιστεί σημαντικά. Για το λόγο αυτό τα μέλη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. παλεύουν κατά των μέτρων αυτών και την υποβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών.
Η Ευρωπαϊκή Συνδικαλιστική Ομοσπονδία των Δημόσιων Υπηρεσιών εύχεται κάθε επιτυχία σε όλους τους εργαζομένους του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τους νέους που θα συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα στις 12 Νοεμβρίου 2015, προκειμένου να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους προς τα νέα μέτρα.
Υποστηρίζουμε, επίσης, τα βασικά αιτήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για:
  • την επένδυση στο συνταξιοδοτικό σύστημα και τη διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών,
  • την άμεση πρόσληψη μόνιμων εργαζομένων για την εξασφάλιση της επαρκούς στελέχωσης της Υγείας, της Εκπαίδευσης και άλλων δημόσιων υπηρεσιών,
  • την αύξηση των μισθών και την εφαρμογή των κατάλληλων μέτρων, προκειμένου να διασφαλιστούν δίκαιοι μισθοί και η επαγγελματική πρόοδος,
  • τη διατήρηση στρατηγικών βιομηχανιών υπό δημόσιο έλεγχο,
  • τη  θέσπιση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος, χωρίς καμία αύξηση των έμμεσων φόρων
  • τη λήψη μέτρων κατά των απεχθούς και άδικου δημόσιου χρέους
Με αλληλεγγύη,
Jan Willem Goudriaan
Γενικός Γραμματέας
Ευρωπαϊκή Συνδικαλιστική Ομοσπονδία των Δημόσιων Υπηρεσιών (EPSU)