17 Νοε 2015

Δήμος Ηρακλείου Αττικής: ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

Καμία αύξηση το 2016 για τα ανταποδοτικά τέλη που οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της πόλης πληρώνουν στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής.
Παράλληλα, συνεχίζουν να είναι σε ισχύ οι φοροαπαλλαγές για τις ειδικές ομάδες πληθυσμού (οικονομικά αδύναμοι) που από πέρυσι κιόλας είχε θεσπίσει η νέα δημοτική αρχή, στον πρώτο χρόνο της θητείας της.

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, στην τελευταία του συνεδρίαση, ενέκρινε την παραπάνω εισήγηση του αντιδημάρχου Οικονομικών, Νίκου Μπαρμπούνη, ενώ, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Νίκο Μπάμπαλο, η διοίκηση του Δήμου προγραμματίζει να συνεχίσει τις καίριες παρεμβάσεις στον τομέα της Καθαριότητας και τον επόμενο χρόνο.

«Ο πολίτης δικαίως δεν πρέπει να δέχεται να μην είναι καθαρή η γειτονιά του. Με αποφασιστικές ενέργειες παλεύουμε να αναστρέψουμε και να βελτιώσουμε την εικόνα της πόλης, ξεπερνώντας τα προβλήματα που κληρονομήσαμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. 

Στις ίδιες, λοιπόν, τιμές τα δημοτικά τέλη για τους Ηρακλειώτες παρόλο που, όπως ανέλυσε ο Νίκος Μπαρμπούνης, το 2016 θα είναι μια δυσκολότερη οικονομικά χρονιά για τον προϋπολογισμό των ανταποδοτικών. Και αυτό γιατί, από τη μία η ΔΕΗ έχει ενημερώσει τον Δήμο ότι του χρόνου θα εισπραχθούν τέλη για 100.000, περίπου, λιγότερα τετραγωνικά μέτρα οικιών και καταστημάτων, από την άλλη, αναμένεται να αυξηθεί η τιμή που ο Δήμος πληρώνει για κάθε τόνο που διαθέτει στον ΧΥΤΑ της Φυλής, αύξηση που θα φτάσει ακόμα και τα 35 ευρώ ανά τόνο.

«Η δημοτική αρχή επιλέγει να απορροφήσει τις όποιες αυξήσεις στα έξοδα και τις απώλειες στα έσοδα των ανταποδοτικών υπηρεσιών και να μην μετακυλήσει το κόστος στους κατοίκους και τους επιχειρηματίες», υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών.