16 Νοε 2015

Δήμος Λέσβου: Σύσκεψη όλων των φορέων που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια της Λέσβου με αφορμή τα τραγίκα γεγονότα στο Παρίσι

Μετά τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι, ο Δημαρχών Λέσβου, Στρατής Τζιμής, με εντολή του Δημάρχου, Σπύρου Γαληνού, παρουσία του Αντιδημάρχου, Γιώργου Κατζανού και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Λέσβου, Ελ. Παπαϊωάννου, συγκάλεσε σε σύσκεψη όλους τους φορείς που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια του νησιού μας.

Στη σύσκεψη αυτή έγινε ενημέρωση και διεξοδική συζήτηση για τα θέματα ασφάλειας των πολιτών της Λέσβου και διαπιστώθηκε η εξαιρετική συνεργασία όλων των Κρατικών Υπηρεσιών Ασφάλειας, αλλά και η επάρκεια των λαμβανομένων μέτρων με σκοπό τη διασφάλιση κάθε πτυχής που θα μπορούσε να συμβάλει στην πληρέστερη ασφάλεια του νησιού μας.


Ταυτόχρονα, υπήρξε ομόφωνη καταδίκη των θηριωδιών εκ μέρους των τρομοκρατών με θύματα αθώους πολίτες της δημοκρατικής και φίλης χώρας Γαλλίας, αλλά και καταδίκη της συνεχιζόμενης πρακτικής των αδίστακτων διακινητών που στέλνουν στο θάνατο πρόσφυγες και μετανάστες.

Τέλος, οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν στην παραπάνω σύσκεψη, διαβεβαίωσαν ότι τηρούνται όλες οι διαδικασίες ελέγχου και καταγραφής των εισερχομένων προσφύγων και μεταναστών, σύμφωνα με τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι ο Λεσβιακός λαός μπορεί με ασφάλεια και εθνική υπερηφάνεια να ασχολείται με τα ειρηνικά του έργα.