15 Οκτ 2015

Δήμος Λαρισαίων: ΔΤ για τη δίκη του Δημάρχου και της Διευθύντριας Διοικητικών Υπηρεσιών

Απ. Καλογιάννης: Η απόφαση δικαιώνει τη στάση μας - Υπερασπιστήκαμε το Δήμο και τους συμπολίτες 

Αθώους έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας το δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη και τη διευθύντρια Διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου που κατηγορούνταν για απείθεια και παράβαση καθήκοντος. Η υπόθεση αφορούσε στην άρνηση του δημάρχου να αποστείλει στον τότε υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, στοιχεία υπαλλήλων αορίστου χρόνου του Δήμου, για επανέλεγχο των συμβάσεών τους. 

Αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο κ. Καλογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Η αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου, επιβεβαιώνει ότι εκείνη η απόφασή, μια απόφαση που εκπορεύθηκε από τη θεμελιώδη θέση μας για την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου και των συμπολιτών μας, κινούνταν στην σωστή κατεύθυνση. 

Επιμένω ότι ήταν εντελώς λάθος η ενέργεια του τότε Διοικητικής Μεταρρύθμισης, του κ. Κυρ. Μητσοτάκη, να προχωρήσει προσχηματικά στον επανέλεγχο των συμβάσεων, αφού στην πραγματικότητα η διαδικασία αποσκοπούσε στη δημιουργία δεξαμενής νέων απολύσεων. Η Αυτοδιοίκηση έχει πληρώσει αρκετά από τις πολιτικές των προηγούμενων χρόνων. 

Τώρα πρέπει να ακολουθήσουμε ένα δρόμο όλοι μαζί για να βγούμε στο ξέφωτο.» 

Σημειώνεται ότι στην αίθουσα του Δικαστηρίου, βρέθηκαν για να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γ. Κωτσιός, και οι επικεφαλής ή εκπρόσωποι όλων των δημοτικών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, τους οποίους ο δήμαρχος Λαρισαίων ευχαρίστησε προσωπικά.