12 Οκτ 2015

Δήμος Νέας Ιωνίας: Πρόσκληση σε κινητοποιήσεις από το Σύλλογο Γονέων


Τη στάση της διοίκησης του ΚΕΒΡΕΦΟ Δήμου Νέας Ιωνίας καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων των Παιδικών Σταθμών του Δήμου. Στην ανακοίνωση-πρόσκληση του Συλλόγου προς τους γονείς τονίζονται τα εξής για το ζήτημα: 
«Την Τετάρτη 7/10/15, στη συνεδρίαση του ΚΕΒΡΕΦΟ, πραγματοποιήθηκε κοινή παρέμβαση από επιτροπή παιδαγωγών και επιτροπή γονέων για την απόφαση της Διοίκησης να βάλει σε κάποια τμήματα, υπεράριθμα παιδιά - σε σχέση με το προσωπικό - και στην καλύτερη περίπτωση να καλύψει το κενό με 5μηνες και 2μηνες συμβάσεις εργασίας.
Οι Εκπρόσωποι των Γονέων και των Εργαζομένων, έφεραν ως έκτακτο θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση να αποφασιστεί να μην υλοποιηθούν τα παραπάνω, τονίζοντας το κατεπείγον του ζητήματος.
Ο Πρόεδρος του ΚΕΒΡΕΦΟ αρνήθηκε όχι μόνο να συζητηθεί το επείγον αυτό θέμα, το οποίο μετέθεσε για την επόμενη Τετάρτη, αλλά αρνήθηκε κατηγορηματικά και απαράδεκτα έστω να ακούσει τη θέση των Παιδαγωγών και Γονέων που παρευρίσκονταν εκεί. Το γεγονός αυτό δημιούργησε ένταση και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και των γονέων μαζί με άλλα μέλη αποχώρησαν από τη συνεδρίαση ως διαμαρτυρία. 
Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΚΕΒΡΕΦΟ, κος Καλογερόπουλος, έφτασε στο σημείο, να καλέσει σε απολογία την Τρίτη 13/10, μία παιδαγωγό του 3ου Σταθμού, επειδή η τελευταία ανέφερε ότι παρατηρούνται περιορισμοί και ελλείψεις σε κάποια τρόφιμα. 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δηλώνουμε ότι

(α) Είμαστε υπέρ του να συζητιούνται όλα τα προβλήματα των Σταθμών ανοιχτά και πλατιά και να μην κρύβονται, από εργαζόμενους και γονείς. Δηλώνουμε ότι η προσπάθεια απόκρυψης των προβλημάτων δεν θα περάσει.
(β) Το ζήτημα των περιορισμών στη διατροφή των παιδιών είχε ήδη συζητηθεί σε Δημοτικό Συμβούλιο και ήταν γνωστό τοις πάσι.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ
Την αυταρχικότητα και τις απειλές του ίδιου του Καλογερόπουλου αλλά και συνολικά της Διοίκησης, που στόχο έχουν να πάψουν οι εργαζόμενοι και οι γονείς να διεκδικούν τα αυτονόητα.
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ
εμπράκτως την παιδαγωγό από τον 3ο Σταθμό και κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί καλύτερες εργασιακές συνθήκες και ποιοτικότερη προσχολική αγωγή.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απόφαση για κλήση σε απολογία της εργαζόμενης και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε με κάθε τρόπο.
ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ
όλους τους γονείς και εργαζόμενους να παρευρεθούν 
(α) στο Δημοτικό Συμβούλιο, τη Δευτέρα 12/10/15, ώρα 7 μμ, στο Δημαρχείο
(β) στη συνεδρίαση του ΚΕΒΡΕΦΟ την Τετάρτη 14/10/15, ώρα 7μμ, στα γραφεία του ΚΕΒΡΕΦΟ».