12 Οκτ 2015

Το ΜΕΤΑ συμπαρίσταται στους εργαζομένους της «ΤΡΙΚΚΗ», καταδικάζει τις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας

Χαρακτηριστική συμπεριφορά εργοδοτικής αυθαιρεσίας, που εκπορεύεται από τις μνημονιακές πολιτικές που στοχεύουν στην αφαίμαξη του κόσμου της εργασίας και του λαού, είναι και αυτή της διοίκησης της γαλακτοβιομηχανίας «ΤΡΙΚΚΗ».

Η «ΤΡΙΚΚΗ», παρόλο που δηλώνει ότι η επιχείρηση πάει καλά και είναι κερδοφόρα, θέλει να εφαρμόσει αντεργατική πολιτική με μειώσεις μισθών και απολύσεις, με την κατάργηση των ΣΣΕ και την υπογραφή ατομικών συμβάσεων. Στοχεύει στην αφαίρεση των εργατικών κατακτήσεων και στην αύξηση της κερδοφορίας της, Ως επιχείρηση έχει χάσει τον πλατύ συνεταιριστικό της χαρακτήρα και αποτελεί πλέον ανώνυμη εταιρεία στα χέρια λιγότερων από 400 μεγαλοαγροτών και μεγαλοκτηνοτρόφων, με τους μικρούς και φτωχούς αγρότες να έχουν τεθεί στο «περιθώριο». 

Η συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ καταγγέλλει τις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας της «ΤΡΙΚΚΗ», δηλώνει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων για υπάρξουν μειώσεις σε μισθούς, απολύσεις και κατάργηση της ΣΣΕ (οι εργαζόμενοι καλούνται ο καθένας ξεχωριστά να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας με την οποία θα καταλυθούν τα κατακτημένα με αγώνες δικαιώματά τους).

Το ΜΕΤΑ καλεί όλους και όλους, τον κόσμο της εργασίας, σε αγωνιστική ετοιμότητα απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές και υπέρ της κατάργησης των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, που «δρουν» υπέρ του κεφαλαίου και της κερδοφορίας των ολίγων. Διεκδικούμε όλοι και όλες την επαναφορά των ΣΣΕ, στο επίπεδο προ των μνημονίων, και την κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας που πλήττουν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.