11 Οκτ 2015

Τα μαθηματικά είναι παντού - Ένα ταξίδι για τα μαθηματικά στην Ευρώπη


ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ. 2132023922

Χαλάνδρι 06/10/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα μαθηματικά είναι παντού
Ένα ταξίδι για τα μαθηματικά στην Ευρώπη

Με αφορμή την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του Προγράμματος Στρατηγικής Σύμπραξης Erasmus+ (2014-2015) με θέμα Τα μαθηματικά είναι παντού στην οποία συμμετέχει το 13ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου, η διεύθυνση του σχολείου σε συνεργασία με το Δήμο διοργάνωσαν μια ζεστή γιορτή στις 5 Οκτωβρίου στο Ίδρυμα Ζήση με καλεσμένους 35 παιδιά και τους καθηγητές τους από πέντε χώρες την Πολωνία, την Τσεχία, την Γαλλία, την Τουρκία και την Φινλανδία.
Ο δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Σίμος Ρούσσος καλωσόρισε τους ευρωπαίους φιλοξενούμενούς μας τονίζοντας ότι «τέτοιου τύπου πρωτοβουλίες είναι σημαντικές για την ενδυνάμωση της συνεργασίας και την υποστήριξη των σχέσεων μεταξύ των λαών ιδιαίτερα σ’ αυτήν τη δύσκολη συγκυρία σε τούτη την γωνιά του κόσμου».
Στο ίδιο κλίμα η διευθύντρια του 13ου Δημοτικού σχολείου Χαλανδρίου κ. Μαριάννα Χατζημιχαήλ μίλησε «για τη σημασία των μαθηματικών στο να κατανοήσουμε τον κόσμο μας».


Η γιορτή περιελάμβανε σύγχρονους και παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς, χορούς από τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, σύντομη παράσταση με πρωταγωνιστή τον Φοίβο, καθώς και βίντεο – παρουσίαση με θέμα την προβολή της Ελλάδας μέσα από τους αριθμούς. Οι μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό υπό την καθοδήγηση της γυμνάστριας κας Κατερίνας Παπαγεωργίου, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα και τα μπράβο των ευρωπαίων φίλων τους.

«Τα μαθηματικά είναι παντού»

Το πρόγραμμα είναι διετές και αφορά κατά κύριο λόγο την Ε’ τάξη. Κάθε χώρα αναλαμβάνει ένα γνωστικό αντικείμενο, σε σχέση με τα μαθηματικά. Το πρόγραμμα είναι βιωματικό και διαδραστικό, αφού τα παιδιά παίρνουν γνώσεις για τα μαθηματικά μέσα από διδακτικά παιχνίδια και δραστηριότητες. Εκτός από τις δράσεις που γίνονται στο κάθε σχολείο, προβλέπεται η μετακίνηση των μαθητών και εκπαιδευτικών σε κάθε μια από τις χώρες – εταίρους. Συντονίστρια χώρα του προγράμματος είναι η Φινλανδία. Υπεύθυνες δασκάλες για την Ελλάδα είναι οι κ.κ.: Αγγελική Κορκοβέλου, Βαρβάρα Αντωνέλου, Ειρήνη Κουλακιώτη και Κατερίνα Παπαγεωργίου.