10 Οκτ 2015

Ευρεία σύσκεψη για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ευρεία σύσκεψη για τη βιωσιμότητα του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» συγκάλεσε σήμερα (Σ.Σ. χθες) ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Συμμετείχαν η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας,Θεανώ Φωτίου, ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας, ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης και ο γενικός διευθυντής της ΚΕΔΕ Βαγγέλης Πάνου.

Στο επίκεντρο τέθηκε η ανάγκη συνέχισης του προγράμματος και η σύμβαση εργασίας των εργαζομένων. Κοινός τόπος όλων υπήρξε η αναγνώριση της χρησιμότητας του προγράμματος και η ανάγκη συνέχισης του, ενώ κατέστη γνωστό πως έχει δημιουργηθεί Ομάδα Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ) με την συμμετοχή των συναρμόδιων φορέων και εργαζομένων. Η ΟΔΕ θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες, με στόχο τέλη Οκτωβρίου να έχει καταλήξει σε προτάσεις που θα συζητηθούν εκ νέου στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Ο Π. Κουρουμπλής κατέστησε σαφές ότι αναγνωρίζει και την χρησιμότητα και την κρισιμότητα του προγράμματος για την κοινωνία. Ο υπουργός ζήτησε να συνεχιστεί η συνεργασία σε καλό πνεύμα με στόχο την στήριξη κι αναβάθμιση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του «Βοήθεια στο Σπίτι».

Η Θ. Φωτίου από την πλευρά της, διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο προκειμένου αυτοί να διασφαλιστούν, υπογραμμίζοντας την τεράστια συμβολή του «Βοήθεια στο Σπίτι» στην ανακούφιση και την διευκόλυνση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.