16 Οκτ 2015

Το 8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου συγκεντρώνει τρόφιμα, είδη ένδυσης, παιχνίδια, βιβλία και κάνει υπερήφανη την κοινωνία της πόλης μας.

Όπως σας είχαμε πρώτοι ενημερώσει (ΕΔΩ), το 8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου και οι Λυκειακές του τάξεις, ξεκίνησαν μια προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων, ειδών ένδυσης, παιχνιδιών κ.λπ. για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας. 
Τα πράγματα συγκεντρώνονται στο σχολείο.
Στοιχεία Επικοινωνίας:
Αγίας Φωτεινής και 28ης Οκτωβρίου, Χαλάνδρι 15238
Τηλέφωνο: 210 6006614, Φαξ:  210 6006651

Διαβάστε παρακάτω το εξαιρετικό κείμενο μιας μαθήτριας των Λυκειακών τάξεων του 8ου, που σε μερικές γραμμές περιγράφει με γλαφυρότατο τρόπο την προσπάθεια αυτή των παιδιών και τους λόγους για τους οποίους γίνεται. Απολαύστε το.

Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Ο

Εν έτη 2015, ολοένα και περισσότερες οικογένειες δεινοπαθούν να επιβιώσουν, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που εξαπλώνεται μέρα με την ημέρα. Φαινόμενα πραγματικά, καθημερινά αλλά και εξαιρετικά τραγικά και απογοητευτικά για την ανθρώπινη φύση.
Μήπως, τελικά, είναι αλήθεια ότι υπάρχουν άνθρωποι αλλά όχι ανθρωπιά; Η απάντηση είναι δική σας...

Σε μια προσπάθεια, λοιπόν, ανασυγκρότησης του πολιτισμού μας, οι μαθητές του 8ου Γυμνασίου - Λυκείου (Λυκειακών τάξεων) επιχειρούν - και είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρουν - να συγκεντρώσουν τρόφιμα, είδη ένδυσης, παιχνίδια, βιβλία και σχολικά είδη, ακόμη και χρήματα, για τους απόρους του Δήμου αλλά και του ίδιου του σχολείου.
Καθένας από εμάς καλείται να πράξει το αυτονόητο. Άλλωστε, η αλληλεγγύη δεν είναι προϊόν διαπραγμάτευσης, αλλά ανιδιοτελής, εκούσια πράξη.
Και όπως είπε ο Καζαντζάκης: "Αν έστω και ένα παιδί σε μια άκρη του κόσμου πεθαίνει από την πείνα ή τον πόλεμο, τότε ο πολιτισμός μας έχει αποτύχει οικτρά"

Σημείωση:
Ευχαριστούμε θερμά την κοπέλα που μας εμπιστεύτηκε το εξαιρετικό της κείμενο με το οποίο εκπροσωπεί ολόκληρο το σχολείο αλλά και την τοπική κοινωνία της πόλης μας, θα λέγαμε.
πρΟΤΑση