12 Οκτ 2015

Δήμος Ελευσίνας: Οι Εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς για το 2015 - 2016

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος , ο στόχος του Δήμου και του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής του Π.Α.Κ.Π.Π.Α. για την τακτοποίηση των αιτήσεων και την εγγραφή όλων των παιδιών στους πέντε παιδικούς σταθμούς της πόλης μας επετεύχθη.
Αξίζει να τονιστεί ότι στο Δήμο Ελευσίνας δεν καταβάλλονται τροφεία για όλα τα παιδιά.
Με την επιτυχή συμμετοχή μας στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ αφενός διασφαλίζεται πρωτίστως η συνέχεια του παιδαγωγικού στόχου, δηλαδή το ίδιο προσωπικό να έχει συνέχεια κάθε έτος έτσι ώστε να υπάρχουν "ΣΤΑΘΕΡΕΣ" για τα νήπια και τους γονείς και αφετέρου διασφαλίζονται κονδύλια για την ποιότητα του έργου που προάγουν οι παιδικοί σταθμοί ως κοινωνικές δομές.

Αναλυτικά ενημερώνουμε ότι για το έτος 2015-2016 κατατέθηκαν 391 αιτήσεις. 

Κατά την περίοδο εγγραφών 20/06/2015 - 20/07/2015 και κατά τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη συνολικά εγράφησαν 330 παιδιά ως εξής:

173 παιδιά μέσω ΕΣΠΑ
157 παιδιά μέσω του Δήμου

Οι 61 αιτήσεις (με τις εκπρόθεσμες) που ήταν σε εκκρεμότητα και αφορούσαν αιτήσεις ανέργων γονέων, όμορων δήμων κλπ έχουν ήδη τακτοποιηθεί ως εξής:

• οι 25 εξυπηρετήθηκαν (στον Δ΄ παιδικό σταθμό όπου υπήρχαν κενές θέσεις)
• οι 4 στα νηπιαγωγεία της περιοχής
• οι 9 απέσυραν την αίτηση λόγω μετακόμισης
• οι 23 δεν αποδέχτηκαν την τοποθέτηση για δικούς τους λόγους.

Με πλήρη επίγνωση των ευθυνών μας απέναντι στην οικογένεια κάθε πολίτη της πόλης μας, αγκαλιάζουμε με ιδιαίτερη αγάπη τον ευαίσθητο αυτό θεσμό και συνεχίζουμε να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α

Μαρία Βασιλείου