27 Ιαν 2015

Δήμος Μεταμόρφωσης: Απέλυσε 11 εργαζομένους ελέω... μνημονιακής νομιμότητας και «εθελοντικής» εργασίας

Ανεργία... προσέφερε ως πρωτοχρονιάτικο δώρο ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπέτας σε 11 εργαζομένους της Κοινωφελούς Επιχείρησης (δημοτικά ιατρεία, κοινωνικό παντοπωλείο κτλ.). Παραμονή Πρωτοχρονιάς, όπως καταγγέλλει η δημοτική παράταξη «Ανατροπή και Αλληλεγγύη στη Μεταμόρφωση», τους ανακοίνωσε ότι δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις τους, με πρόσχημα τη... μνημονιακή νομιμότητα!!! Πρόκειται για 11 εργαζομένους – μισθωτούς με μπλοκάκι, που εργάζονται με αυτήν την εργασιακή σχέση 8 χρόνια και των οποίων τις συμβάσεις είχε ανανεώσει η δημοτική Αρχή Καρπέτα τρεις φορές μέχρι τώρα.

«Παρ’ όλο που επί 8 χρόνια οι εργαζόμενοι αυτοί εργάζονταν νόμιμα στις δομές της Κοινωφελούς Επιχείρησης, μετά τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014 και ενώ εγκρίθηκε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ο προϋπολογισμός της Κοινωφελούς και οι σχετικές δαπάνες για τη μισθοδοσία τους, ο κ. Καρπέτας αποφάσισε ξαφνικά (παραμονή Πρωτοχρονιάς) τη μη ανανέωση των συμβάσεων των 11 εργαζομένων», σημειώνει η «Ανατροπή και Αλληλεγγύη στη Μεταμόρφωση».
Καταγγέλλει, δε, το δήμαρχο Μεταμόρφωσης ότι δε διστάζει, σε στιγμές έξαρσης της ανεργίας και φτωχοποίησης του ελληνικού λαού, να οδηγήσει στην ανεργία τους 11 εργαζομένους και να αποδομήσει πλήρως τις κοινωνικές δομές του δήμου (δημοτικά ιατρεία, κοινωνικό παντοπωλείο κ.λπ.), «προωθώντας μάλιστα ως λύση την “εθελοντική” εργασία, μιμούμενος τους πολιτικούς του φίλους» (σ.σ.: βλ. Ανδρέας Λοβέρδος).
Η δημοτική παράταξη «Ανατροπή και Αλληλεγγύη στη Μεταμόρφωση» ζητεί την εξυγίανση και την αναβάθμιση της λειτουργίας της Κοινωφελούς, «ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της πληττόμενης από την κρίση κοινωνίας της Μεταμόρφωσης και απαιτεί την επαναφορά των 11 εργαζομένων στην εργασία τους». Δηλώνει, δε, ότι «συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων».