15 Δεκ 2014

Κύκλωμα εξαπατούσε δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες για μαϊμού επιδόματα πρόνοιας

Στα ίχνη εγκληματικής οργάνωσης η οποία εξαπατούσε και πλαστογραφούσε πιστοποιητικών αναπηρίας για τη χορήγηση επιδομάτων πρόνοιας βρέθηκε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας. Στην υπόθεση φαίνεται να εμπλέκονται επτά άτομα, τέσσερις γυναίκες και τρεις άνδρες, οι οποίοι κατηγορούνται για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.

Από τις έρευνες της αστυνομίας προέκυψε ότι οι οργάνωση κατάρτιζε πλαστές αποφάσεις υγειονομικών επιτροπών του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας, τις οποίες μετά κατέθετε σε διάφορους δήμους και ασφαλιστικούς οργανισμούς, επιτυγχάνοντας τη χορήγηση ανάλογων επιδομάτων πρόνοιας για τους «πελάτες».

Μέχρι τώρα έχουν ταυτοποιηθεί 253 φυσικά πρόσωπα, τα οποία έλαβαν προνοιακά επιδόματα χωρίς να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις. Η εγκληματική οργάνωση χρέωνε τους «πελάτες» της από 1.200 έως 2.000 ευρώ, ενώ από την παράνομη δράση τους εκτιμάται ότι η ζημία σε βάρος του Δημοσίου υπερβαίνει τις 700.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, από όπου παραπέμφθηκαν στον 33ο τακτικό ανακριτή.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ηγετικό ρόλο στην οργάνωση είχε μια 50χρονη, ενώ ρόλους-κλειδιά είχαν ένας 53χρονος υπάλληλος του ΙΚΑ, καθώς και ένας 66χρονος καρδιολόγος, ο οποίος, επίσης, συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία.

http://www.localit.gr/, 15/12/2014