23 Οκτ 2014

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : Καταγγελία για την απόλυση συνδικαλιστή


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την πολυεθνική εταιρεία, βέλγικων συμφερόντων, Commsquare, για την απόλυση του γραμματέα του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ), Βασιλάκη Γιώργου. Η εργοδοσία αποθρασυμένη από την πολιτική της Συγκυβέρνησης και τη δεδηλωμένη βούλησή της για κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών προχωράει σε μια εξόφθαλμα παράνομη απόλυση.

Ταυτόχρονα, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, η οποία με κάθε ευκαιρία στέλνει αστυνομικές δυνάμεις σε οποιαδήποτε κινητοποίηση των εργαζομένων, όταν μάλιστα αυτοί που παρανομούν συστηματικά είναι οι εργοδότες. Τα αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα που επιβάλλουν Συγκυβέρνηση και Τρόικα πάνε χέρι-χέρι με την καταστολή.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές και να σταθούν αλληλέγγυοι στο ΣΕΤΗΠ. Με τον αγώνα μας για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μπορούμε να αποκρούσουμε τα κυβερνητικά σχέδια και την εργοδοτική αυθαιρεσία.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.