19 Οκτ 2014

Απέρριψε ο Ρούσσος το « τελεσίγραφο» του ΤΑΙΠΕΔ για την έκταση του γκαράζ του Δήμου Χαλανδρίου.

Έγγραφο προς το Δήμο Χαλανδρίου με το οποίο του ζητούσε να παραδώσει εντός δέκα ημερών το χώρο όπου βρίσκονται οι υπηρεσίες καθαριότητας, απέστειλε ο ιδιοκτήτης του χώρου, δηλαδή το ΤΑΙΠΕΔ.

Για το θέμα, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση ο Δήμαρχος Σίμος Ρούσσος, συνδέοντας το μάλιστα με την άρνηση του Δήμου να δεχτεί τον επανέλεγχο των συμβάσεων που μετατράπηκαν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

« Μας εκβιάζουν»

«Καταλαβαίνει κανείς ότι αυτό είναι μια εκβιαστική τακτική προς την αυτοδιοίκηση και το Δήμο Χαλανδρίου, που πιστεύω έχει να κάνει και με τη στάση του Δημοτικού Συμβουλίου απέναντι στο προηγούμενο ζήτημα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία οπισθοχώρηση σ’ αυτό.

«Δεν μπορούμε να βάλουμε σε κίνδυνο την υγεία των συνδημοτών μας. Δεν πρόκειται φυσικά να βγάλουμε τα απορριμματοφόρα στο δρόμο και φυσικά δε πρόκειται να παραδώσουμε αυτό το χώρο στον ΤΑΙΠΕΔ, για να τον ξεπουλήσουνε για τις ανάγκες των χρεών» υπογράμμισε.

Συμπλήρωσε ωστόσο, ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται διαμόρφωση μιας στρατηγικής από το Δημοτικό Συμβούλιο σ’ ένα εύλογο χρονικό διάστημα, προκειμένου «να προσπαθήσουμε να δώσουμε λύση στο φλέγον ζήτημα της στέγασης της υπηρεσίας καθαριότητας».

Ένα ζήτημα που όπως τόνισε, χρονίζει πάνω από τριάντα χρόνια, από τη στιγμή που ο Δήμος Χαλανδρίου δεν έχει έναν ιδιόκτητο χώρο στον οποίο να μπορεί νομίμως να στεγάσει την υπηρεσία καθαριότητας.

«Άρα λοιπόν, για τη νέα διοίκηση του Δήμου, η εξεύρεση λύσης σ’ αυτό το χρονίζον πρόβλημα της στέγασης της καθαριότητας είναι ζήτημα στρατηγικής σημασίας και επιλογής. Καταλαβαίνετε όλοι ότι θα λυθεί το επόμενο διάστημα. Και πρέπει να διαμορφώσουμε εκείνη την κοινή στρατηγική, κατά το δυνατόν και ομόφωνα, προκειμένου καταλήξουμε στην καλύτερη λύση» ανέφερε.

http://www.newsta.gr/, 18/10/2014