22 Οκτ 2014

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ : Για την εισαγγελική κλήση του Σίμου Ρούσσου

Η αυταρχική αντιμετώπιση των δημάρχων που αντιστέκονται στο μέτρο της υποτιθέμενης αξιολόγησης και στους "επανελέγχους" των συμβάσεων για τη μετατροπή των ΙΔΟΧ σε ΙΔΑΧ, φανερώνει την ανικανότητά της κυβέρνησης να πείσει.

Η προσπάθεια να παρουσιαστεί η εικόνα, ότι οι δημοτικές αρχές που αντιδρούν θέλουν να καλύψουν τους υπαλλήλους με πλαστά στοιχεία αποκαλύφθηκε, και έπεσε στο κενό.
Αντίθετα αναδείχθηκε ότι πρόκειται για προσχηματικές διαδικασίες με στόχο τις απολύσεις που προβλέπει η μνημονιακή πολιτική για το 2014. Και αυτός είναι ο λόγος που το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης γίνεται πιο επιθετικό.

Ωστόσο, επειδή αυτή την επιθετική κίνηση κατάφερε να συσπειρώσει ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όλους τους πολίτες που βλέπουν τις κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους να διαλύονται και όλους τους πολίτες που υπερασπίζονται την δημοκρατία: Μάλλον η κυβέρνηση τρομοκρατείται! Οι αντιλαϊκές απολύσεις εργαζομένων από τους ΟΤΑ που θα έχουν αποτέλεσμα την συνέχιση της οικονομικής εξαθλίωσης για το συντριπτικό κομμάτι της κοινωνίας, δυστυχώς για τους κυβερνώντες, δεν περνάνε.

Αύριο Τετάρτη 22/10 θα βρισκόμαστε στην Εισαγγελία Εφετών Αθήνας δηλώνοντας την συμπαράστασή μας, τόσο στον δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο, όσο και σε όλους τους άλλους δημάρχους που διώκονται. Και γιατί, υπερασπιζόμαστε την αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παλεύουμε για τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και εναντιωνόμαστε στην βάρβαρη πολιτική των μνημονίων που μας στερεί μία ζωή με αξιοπρέπεια.

http://www.stasi.gr/, 21/10/2014